Tatlı heyecan başladı

Çorum'dan kutsal topraklara gidecek Çorumlu hacı adaylarına yönelik bilgilendirme seminerleri başladı.

26 Haziran 2019 Çarşamba 16:32
Tatlı heyecan başladı

Diyanet İşleri Başkanlığı organizesinde 2019 yılında kutsal topraklara gidecek olan Çorumlu hacı adaylarına yönelik bilgilendirme seminerleri başladı.

Çorum İl Müftülüğünün Merkez Akşemseddin Camii’nde düzenlenen hac eğitim seminerlerin ilk gününde İl Müftüsü Muharrem Biçer seminer verdi.

Seminere İl Müftülüğü Hac Bürosu görevlilerinin yanı sıra hacı adayları katıldı. 390 kişi Diyanet İşleri Başkanlığı, 290 kişi Acenta Kayıtlı Hacı adayları olmak üzere toplamda 680 hacı adayının tamamına yönelik ‘Hac Eğitim Seminerleri’ veriliyor.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan hac eğitim seminerinde Müftü Muharrem Biçer ‘Hac İbadeti Bilinci’ konulu açış konuşmasını yaparak, ‘Hacca Maddi ve Manevi Hazırlık’ konulu sunum yaptı.

Müftü Biçer yaptığı konuşmada şöyle dedi; “Siz hacı adaylarımızı kutsal beldelere Çorum’dan temsilciler olarak yakında uğurlayacağız. 81 milyon vatandaşımızın arasında şanslı kişiler olarak, 1000 kişi de 1 kişiye nasip olan bu ibadeti gerçekleştirirken oradaki zamanımızı dolu dolu geçirmeye gayret edeceğiz. Üç çeşit hacı vardır; ‘Gidip Gelen, Alıp Gelen, Olup Gelen’ . Bizler her türlü donanıma sahip hac da nasibini alıp ‘Olup Gelen’ hacı olmanızı istiyoruz. Ayrıca kutsal beldelere dünyanın dört bir yanından gelen kardeşlerimizle beraber olacak, onlarla kaynaşacak ve hep birlikte bir mahşer yeri edasıyla Rabbimize el açıp dua edeceksiniz. Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Mustafa (sav) bir hadis-i şeriflerinde buyurur ki; “Kim, mebrur bir hac yapar ve hiçbir günah işlemezse anasından doğduğu gün gibi günahsız olarak döner.” İşte bu yüzdendir ki; 10 Ağustos 2019 Arefe günü yani Arafatta bulunacağı günde her hacı ikinci defa yeniden doğmuş gibi günahsız olacaktır.

Son Güncelleme: 26.06.2019 16:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165