TDED bölge şubeleri Çorum’da toplandı

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi, derneğin bölge istişare toplantısına...

01 Ekim 2014 Çarşamba 16:44
 TDED bölge şubeleri Çorum’da toplandı


Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği (TDED) Çorum Şubesi, derneğin bölge istişare toplantısına ev sahipliği yaptı. TDED’in Yozgat, Amasya ve Osmancık Şubelerinin katıldığı istişare toplantısı Çorum TDED toplantı salonunda gerçekleştirildi.


Toplantıya ev sahipliği yapan TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, böyle bir toplantıyı uzun zamandan beri yapmayı düşündüklerini ve geç kalınmış bir toplantı olarak gördüklerini söyledi. Aralık ayında İstanbul’da yapılacak olan genel merkez genel kurulu öncesi şubelerle bir araya gelerek genel kurul öncesi istişare yapmak istediklerini belirten Candan, “Bölgedeki dernek şubeleri olarak bir araya gelerek ortak programlar yapabiliriz. Birbirimizi daha iyi tanıyabilir, yapacağımız programlara şubeler bazında destek verebiliriz. Amasya şube başkanımız son derece birikimli. Yozgat şube başkanımız hem çok genç hem de dernekçilikte deneyimli bir arkadaşımız. Tokat şube başkanımız Edebiyat Fakültesi dekanı. Kendisinden çok şeyler öğrenebiliriz. Osmancık şube başkanımızın bir ilçede neler yaptığını hepimiz biliyoruz. İnşallah, bundan sonraki süreçte de güçlerimizi birleştirerek daha özgün programlar ortaya çıkarabiliriz” dedi.


TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan, şubelerinin kuruluşundan bu zamana kadar yaptığı çalışmalar hakkında da toplantıya katılanlara bilgiler verdi.


Tokat Şube Başkanı Prof. Dr. Hanifi Vural’ın mazereti nedeniyle katılamadığı toplantıda konuşan TDED Amasya Şube Başkanı Hüseyin Menç, en genç şubelerden biri olduklarını, Amasya Üniversitesi ile daha yakın ilişkiler kurmaya çalıştıklarını vurguladı.


Yozgat Şube Başkanı Fatih Başkal da yaptığı konuşmada yaptıkları çalışmalarda Çorum’u örnek aldıklarını ifade etti. Yaptıkları faaliyetlerden en fazla Suriyeli ve Iraklı mültecilere verdikleri Türkçe kursunu önemsediklerini dile getiren Fatih Başkal, bu tür istişare toplantılarının devam etmesi temennisinde bulundu.


Osmancık şube başkanı Kazım Sekili de diğer şubelerden farklı olarak ilk kez film okumaları etkinliğini gerçekleştirdiklerini söyledi.


Toplantıya katılan şube başkanları böyle bir toplantının düzenlenmesini sağlayan TDED Çorum Şube Başkanı Turhan Candan ve dernek yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti. 



Son Güncelleme: 01.10.2014 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.