TEDES’in kapatılması için önerge

Osmancık Belediye Başkanvekili Mahmut Atmaca, ilçede TEDES'in kapatılması için meclise önerge vereceğini açıkladı.

18 Temmuz 2019 Perşembe 16:51
TEDES’in kapatılması için önerge

Osmancık Belediye Başkanvekili Mahmut Atmaca, ilçedeki Trafik Elektronik Denetleme Sistemi’nin (TEDES) vatandaşları mağdur ettiğini iddia ederek, kapatılması için ilk meclis toplantısında önerge vereceğini açıkladı.

TEDES nedeniyle mağdur olan vatandaşların şikayetlerini haklı bulduklarını belirten Atmaca, tepkiler nedeniyle ilçe esnafının da bu durumdan olumsuz etkilendiğini ifade etti.

TEDES’in kapatılması için ilk belediye meclis toplantısında önerge vereceğini kaydeden Atmaca şöyle devam etti; “TEDES’in bize getirisinden çok zararının olduğunu düşünüyoruz. Özellikle sistemin ilk açıldığı yıllarda binlerce sürücüye kısa aralıklarla ceza yazılmıştır. Bu gün mahkemeler bu cezaların bir kısmını iptal etmektedir. Daha sonra TEDES Sistemi ile ilgili düzenleme yapılarak radar sayısı tek noktaya düşürülmüştür. Ancak bu süreçte ilçemiz çok yıpranmıştır. Esnafımız da olumsuz etkilenmiştir. Bu nedenle TEDES’in tamamen kapatılması gerektiğini düşünüyoruz.

OSMANCIK TRAFİK CEZALARIYLA ANILMAMALI
Hem pirinci, hem doğası hem de tarihi ile ünlü Osmancık’ın trafik cezalarıyla anılmasını istemiyoruz. Osmancık Anadolu’nun en güzel şehirlerinden birisi. Köklü bir tarihimiz, muhteşem bir doğamız var. Pirinci ile dünyaca ün yapmış bir ilçeyiz. Böyle bir şehir trafik cezalarıyla anılmamalı. Osmancık insanların hafızasında hoşgörü şehri olarak kalmaya devam etmeli.”

AĞUSTOS’TA GÜNDEME GELİYOR

Atmaca TEDES’in kapatılması ile ilgili önergesini Ağustos ayında görüşülmek üzere meclise sunacak.

Son Güncelleme: 18.07.2019 17:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Vatandaş rumuzlu sana cevap 2019-07-18 20:18:27

Osmancıklı ceza yiyorsa aptal öylemi? Diğer ceza yiyenlerde enayi mi? TEDES tuzaktır. Devlet tuzak kurmaz. Demekki senin mantığında sen delicede tedes cezası yersen ENAYİ olacaksın!!!

Avatar
Vatandaş 2019-07-18 17:06:59

İlçemizin daha önemli problemleri var bence onlara odaklanin hem tedes in kapatılmaması gerek herkez trafik kurallarina uymalı tedes acilali trafik kazalarında azalma var bu göz önünde bulundurulmali Osmancık halkindan biri hala tedesden ceza yiyorsa kusura bakmayın oda onun aptallığı

Avatar
Helal sana ama vekilsin, bakacaz sonuca 2019-07-18 17:17:18

İlçenize ilk tedes açıldı 52 km ile peşpeşe 6 ceza yedim. Şimdi ceza aldığım yerde sınır 80. HARAM OLSUN KİMİN VEBALİ VARSA. Mahkemete verdik 2 yıl sonra RET VERMİŞ hakim efendi, senide Allaha havale ettim. Ahirette hepinizden söke söke alırız. SAYIN BŞK VEKİLİ sen bunu İPTAL ETTİR. bak sen ilerde kesin vekil olursun. Allah yardımcınız olsun sizin gibilere ihtiyaç var.

Avatar
Vatandaş 2019-07-18 21:55:08

Ben osmanciktan Samsun,İstanbul ve Ankara'ya gidiyorum kendi arabamla ama hiç ceza yemedim çünkü devletimiz tuzak kurmuyor kimseye koskoca tedes yazıyor uyarılar var hız limitlerini gösteren tabelalar var herkez kurallara uyacak 10 dk erken gitmek için ne kendi canını nede başkasının canını tehlikeye atmamali insan.Merzifondada hız koridoru var ama osmancikta ki tedes kadar gündeme gelmiyor orda kurallara uyan vatandaş burda niye kurallara uymuyor.

banner165