Tekel binası belediyeye devredildi

Çorum’un önemli ihtiyaçlarından biri olan Kent Meydanı için önemli bir adım atıldı.

07 Ekim 2013 Pazartesi 17:46
 Tekel binası belediyeye devredildi


Çorum’un önemli ihtiyaçlarından biri olan Kent Meydanı için önemli bir adım atıldı. Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım’ın yakından takip ettiği Tekel Binasının Çorum Belediye Başkanlığına devri gerçekleşiyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Özelleştirme Yüksek Kurulu; Gayrimenkul A.Ş. mülkiyetindeki Tekel Pazarlama ve Dağıtım Başmüdürlüğü hizmet binasının Kent Meydanı olarak kullanılmak üzere kamu yararına kullanılması ve kullanım amacının tapu siciline şerh edilmesi şartıyla bedelsiz olarak Çorum Belediye Başkanlığına devredilmesine karar verdi.  

Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Cahit Bağcı ve Murat Yıldırım, Kent Meydanı’nın oluşturulmasında en büyük engel teşkil eden Özelleştirme İdaresi Başkanlığı uhdesinde bulunan Tekel Binasının devri için daha önce Maliye Bakanlığı ve Özelleştirme İdaresi Başkanlığı nezdinde girişimlerde bulunmuşlar, Çorum ziyaretinde de Maliye Bakanı Mehmet Şimşek talepleri yerinde görerek destek vermişti.

Valilik önündeki İdare Mahkemesi’nin daha önceki girişimler sonucu eski rektörlük binasına taşınması sağlanmış, Çorum Belediyesi de eski binayı yıkarak meydana dâhil etme projesini başlatmıştı. Valilik parkı ile yeni meydanın proje bütünlüğünün sağlanması amacıyla Tekel Binasının devri ile önemli bir sorun çözüme kavuşmuş oldu. Şimdi İl Özel İdaresine ait İl Genel Meclisi binası ile İl Sağlık Müdürlüğü binasının ilgili kurumların devir sürecini hızlandırmasıyla meydan projesi Çorum’a yaraşır biçimde geliştirilecek.



Son Güncelleme: 07.10.2013 19:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.