TEOG öğrencilerine motivasyon eğitimi

TEOG için hazırlanan ortaokul 8. sınıf öğrencilerine Eğitimci Koray Varol tarafından motivasyon eğitimi verildi.

26 Mart 2017 Pazar 09:11
 TEOG öğrencilerine motivasyon eğitimi


TEOG için hazırlanan ortaokul 8. sınıf öğrencilerine Eğitimci Koray Varol tarafından motivasyon eğitimi verildi.



Çorum’da Eğitimin Kalitesini Artırma Projesi (ÇEKAP) kapsamında gerçekleştirilen TEOG Motivasyon Eğitimine 4 bin öğrenci katıldı. İki gün süren eğitim sekiz oturum olarak planlandı ve öğrencilere okullardaki yöneticiler ve rehber öğretmenler eşlik etti.



Buhara Kültür Merkezi’ndeki oturuma katılan İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük,  öğrencilere yaptığı konuşmada: “Geleceğe sizler yön vereceksiniz. Zaman çok hızlı geçiyor. Kendimiz için, ailemiz için, ülkemiz için çalışmalıyız. Çok kitap okumalıyız. Akademik başarının yanında öğrencilerimizin sportif, kültürel ve sanatsal faaliyetlerle de uğraşmalarını istiyoruz. Çorum olarak TEOG da iyi bir başarı yakaladık. Son üç yıldır artarak devam ediyor. Başarımızı daha da artırmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü olarak çalışmaya devam ediyoruz. Birinci dönem de bu tür programlar düzenledik. Faydalanacağınızı ümit ediyorum. Önümüzdeki TEOG için iki net artırma sözü vermenizi istiyor, Hepinize başarılar diliyorum.” dedi.



Daha sonra Koray Varol, öğrencilere sınava hazırlık, ders çalışma yöntemleri, stresle başa çıkma yolları, hedef belirleme ve odaklanma, motivasyon konularında bilgiler verdi. Ayrıca:  “TEOG’un aslında kendi içinde kolay bir sınav olduğunu ve özgüvenin çalıştıkça artacağını belirten Varol, başarılı öğrencilerin birinci özelliğinin dersi iyi dinlemek olduğu üzerinde durdu. 





Son Güncelleme: 26.03.2017 09:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.