‘Teröre lanet yetmez, icraat bekliyoruz’

BASK İl Temsilcisi Hayati Çam, Adıyaman ve Suruç’ta yaşanan saldırıları şiddetle kınadıklarını bildirdi.

21 Temmuz 2015 Salı 16:45
 ‘Teröre lanet yetmez,  icraat bekliyoruz’


BASK İl Temsilcisi Hayati Çam, Adıyaman ve Suruç’ta yaşanan saldırıları şiddetle kınadıklarını bildirdi.

20 Temmuz 2015 Pazartesi günü öğle saatlerinde Suruç’ta meydana gelen patlamada 30 kişinin hayatını kaybetmesi ve yüze yakın kişinin yaralanmasının Türkiye'nin yüreğini dağladığını belirten Çam, patlamanın bir terör saldırısı olduğunu, kimden gelirse gelsin ve amacı ne olursa olsun; hedef gözetmeksizin, kadın erkek, çocuk yaşlı demeden masum insanlara ve elbette herkese yönelen terör eylemlerini şiddetle kınayıp lanetlediklerini ifade etti.

Çam, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Bir süreden beri Türkiye’mizin değişik yöre ve mekanlarında meydana gelen, münferit gözüken ama münferit olmadığı, organize olduğu açığa çıkan eylemlerin huzurumuzu, birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi hedef aldığını ibretle müşahede ediyoruz.

31 Mart 2015 tarihinde İstanbul’da meydana gelen ve savcı Mehmet Selim Kiraz’ın şehit edilmesi olayının ardından belirttiğimiz gibi; olaylar güvenlik zaafı olmaktan çıkmış, Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan herkesi tehdit eden istihbarat zaafı haline dönüşmüştür. Petrol yağması ve Ortadoğu haritasının yeniden şekillendirilmesi uğruna, asırlardır milyonlarca insanın felaketini çıkarlarına kurban eden emperyalist mihraklar, her gün yeni piyonlarını sahaya sürmekten çekinmemektedir.

Ne acıdır ki gençlerimizi de Hasan Sabah gibi ölüm makinesine çevirmek isteyenler Türkiye’nin her tarafında alenen cirit atarken sınırlarımızın dışında cereyan eden savaş Türkiye’nin içine taşınmaya çalışılmaktadır

Sınırları kevgire dönmüş, sokaklarında çetelerin kol gezdiği bir ülke görünümü Türkiye’ye yakışmamaktadır. Devletin görevi bu tezgahı görmek ve oynanan oyunu boşa çıkarmaktır.

Devlet suçluları bulmak zorundadır. Bayırında dağında, şehrinde köyünde, sokağında köşesinde can ve mal güvenliğini sağlamak zorundadır.

Devlet; güvenlik görevlilerine kalkan elleri kırmak zorundadır.

Ve Devlet; hangi cehenneme girmiş olursa olsun her suçluyu bulmak, adalete teslim etmek ve masum insanların korumak zorundadır.

Hülasa Devlet, devletliğini göstermek zorundadır. Anneleri, babaları, öğretmenleri, kanaat önderlerini ve sivil toplum kuruluşlarını çocuklara sahip çıkmaya çağırıyoruz.Hayatını kaybedenlerin acılı ailelere başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz.

Adıyaman’dan gelen bir askerimizin şehit olduğu haberi ile yeniden sarsıldık. Elbette Vatan sağ olsun! Başımız sağ olsun!

Teröre lanet okumakla iş bitmiyor. Artık Devleti temsil edenlerden beylik sözler, içi boş demeçler değil icraat bekliyoruz.”



Son Güncelleme: 21.07.2015 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.