TKDK destekli yatırımlar yerinde incelendi

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 11. Çağrının Tanıtım faaliyetleri kapsamında Çorum Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde...

24 Eylül 2013 Salı 15:03
 TKDK destekli yatırımlar yerinde incelendi


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 11. Çağrının Tanıtım faaliyetleri kapsamında Çorum Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde çalışan her ilçeden Tarım Danışmanı ve mühendislerden 2 irtibat personelini çalıştıkları ilçelerde ve köylerde IPARD projelerine teşvik etmeleri gayesiyle projesi geçen, yapım ve uygulama aşamasındaki yatırımcıların tesisleri gezdirildi.

Akyüz Hattuşaş Otel Turizm Dinlenme Tesisleri, Sungurbey Otomotiv, İdeal Tavukçuluk, Bahtiyarlar, Eren Gıda ve Çoksezginler Ltd.Şti’ lere ait işletmelere teknik gezi düzenledi.

Yaklaşık 30 kişilik bir heyetle sabah saat 9:30 da başlayan teknik geziye Çorum İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun, Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karslı, Proje Başvuru ve Yerinde Kontrol Biriminden çok sayıda uzman katıldı.

Proje Başvuru Yönetimi Birim Amiri Ahmet Kuyulu  ve Yerinde Kontrol Birim Amiri İsmail Dağdelen, işletme ziyareti sırasında Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na  hangi  konularda projelerin sunulabileceği, hangi hibelerden faydalanılabileceği, hibe tutarlarının ne olduğu, bu projelerin nasıl uygulandığı, nasıl gerçekleştiği, sürdürülebilirliği, projenin nasıl hazırlanacağı, nasıl sunulacağı ve kimlerin başvurabileceği, hangi kriterlerin sağlanması gerektiği, yerinde kontrol faaliyetlerinin ne olduğu ve nasıl yapıldığı ve ödemelerin hangi işlemlerden sonra gerçekleştiği hakkında açıklayıcı bilgiler verdi.

En son 9. Çağrı kapsamında projesi geçen ve işletme temelini atarak işe başlayan Sungurbey Otomotiv Limited Şirketi Müdürü Ali Sarıkılıç, teknik geziye katılan heyeti işletmesine davet ederek kurban kesti, öğlen yemeği verdi. Sarıkılıç, “Sungurlu’da 5 büyük projeden 2 si tamamlandı. Bizimle beraber 2 projenin de inşaatları başlamıştır. Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na gerçekleştirdiği faaliyetlerden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Çorum İl Koordinatörü Emin Serdar Kurşun ise, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun faaliyetlerine 11. Çağrı ile devam ettiklerini, Çorum’da bulunan işadamlarına, üreticilere ve tüm Çorum halkına yatırım faaliyetlerine katılması ve hibe programından faydalanması için çağrıda bulunarak,  “Zaman Proje zamanı, Ülkemizde artık hiçbir yatırım projesiz gerçekleşmemektedir. Yatırımlarınıza kamu desteği istiyorsanız mutlaka planlı projeli olması gerekiyor. Kurumumuz hibelerinden ve sonrasında uzun yıllar devam edecek devlet teşviklerinin ön şartı kesinlikle bu planlar ve projelerdir. Bu olması gerekenleri TKDK’
nın yazışmaları gibi algılamak çok yanlıştır. Mimari, statik, elektrik, makine tesisat projeleri olmadan yatırım olur mu?” diye konuştu.

Teknik geziye katılan personel çok şey öğrendiklerini ve kendi ilçe ve köylerinde çiftçilerimizi TKDK’nın hibe programından faydalanması için teşvik edeceklerini dile getirdiler.






Son Güncelleme: 24.09.2013 15:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nergiz sarıkılıç 2014-12-11 06:20:27

ali sarıkılıç en güzel efendi adam !