TKDK’dan süt üretene destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD 1 Programı kapsamında 17 Nisan 2015...

02 Mayıs 2015 Cumartesi 10:20
TKDK’dan süt üretene destek

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) IPARD 1 Programı kapsamında 17 Nisan 2015 tarihi itibariyle 14. çağrı ilanına çıktı. Bu çağrı ile süt üreten tarımsal işletmeler başta olmak üzere süt, et, meyve-sebze ve su ürünleri işleme ve pazarlama konularında projeler kabul edilecek. Süt üretimine yönelik sığır, koyun ve keçi yetiştiriciliği konularını içeren projelerin hem yapım işleri, hem de makine alımları destek kapsamına alınacak. Ayrıca süt, et, meyve-sebze ve su ürünleri işleme ve pazarlama yapan mevcut işletmelerin sadece makine-ekipman alımları desteklenecek.


TKDK İl Koordinatörlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 17 Nisan 2015 tarihi itibarı ile yayınlanan 14. Çağrı ile ilgili süreç devam ediyor. Özellikle süt üreten tarımsal işletmelere yönelik projeler konusunda yoğun ilgi var. Çağrı ilanı kapsamında proje başvuru kabulleri 11 Mayıs 2015 tarihinde başlayacak ve 5 Haziran 2015 tarihi saat 23.00’de sona erecek.


4 - 15 Mayıs 2015 tarihlerinde, İl Koordinatörlüğünde proje ve eklerinin uygunluk kapsamında ön kontrolleri yapılacak. Yapılacak ön kontroller nihai kontroller olmayıp, yapılan hataların ve eksikliklerin tespit edilmesi ve düzeltilmesi yönünde bilgilendirme amaçlı olacak.


TKDK Çorum İl Koordinatörü Hakan Körpınar, toplamda 121.000.000 Avro bütçe ile 14. Çağrıya çıkıldığını belirtti. Körpınar, “Bu bütçenin 81 milyon Avrosu süt üreten tarımsal işletmelere yatırım konusuna, 40 milyon Avrosu ise süt, et, meyve-sebze ve su ürünleri işleme ve pazarlama konularına ayrılmış bulunmaktadır. Süt Üreten Tarımsal İşletmeler dediğimiz sığır, koyun ve keçi yetiştiriciliği projelerinde; hem yeni kurulumların yapım işleri ve makine-ekipman alımları, hem de mevcut işletmelerin modernizasyonu desteklenmektedir. Desteklerimiz % 65'e varan oranlarda ve geri ödemesiz hibe şeklindedir. Özellikle bu konuda çağrıya çıktığımız ilk günden itibaren çiftçimizin yoğun ilgisi olmuştur. Hayvan refahına uygun, hijyenik koşullarda süt üretimi sağlayan modern işletmelere sahip olmak isteyen yatırımcılarımızı proje yapmaya davet ediyoruz. Süt, et, meyve-sebze ve su ürünleri işleme ve pazarlama konularında ise sadece mevcut işletmelerin yapım işleri haricinde makine-ekipman alımları desteklenmektedir. Bu konularda ise ilgi istenen seviyeye ulaşmamakla birlikte peynir, tereyağı, yoğurt, kaşar gibi süt ürünleri üretimi yapan bazı işletmeler makine-ekipmanlarını yenilemek amacıyla proje hazırlığına başlamışlardır. İlimizde maksimum projenin alınması ve yatırımın sağlanması için; yatırımcılarımız her türlü sorularını İl Koordinatörlüğümüz yardım masasına sorabilecekleri gibi www.tkdk.gov.tr internet adresinden de bilgi alabilirler." diye konuştu.


Körpınar, “Son başvuru tarihi olan 5 Haziran 2015 gününe 1 ay gibi bir süre kalmış bulunmaktadır. Projelerin hazırlanması ve ilgili izin ve belgelerin alınması sürecinin sağlıklı yürütülebilmesi için süre daralmaktadır. Dolayısıyla 14. Çağrı kapsamında projelerine hibe desteği almak isteyen yatırımcılarımızın bir an önce Çorum İl Koordinatörlüğümüzle irtibat kurmaları önem arz etmektedir. Amacımız maksimum seviyedeki projenin yatırıma dönüştürülmesidir.” dedi.


Son Güncelleme: 26.07.2018 00:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165