TKDK’dan yatırımcıya proje çağrısı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğü, 12. Dönem proje çağrısı yaparak...

23 Ocak 2014 Perşembe 11:43
 TKDK’dan yatırımcıya proje çağrısı


Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Çorum İl Koordinatörlüğü, 12. Dönem proje çağrısı yaparak, proje başvurularının 10 Şubat-10 Mart tarihleri arasında kabul edileceğini duyurdu.

Sufle Kafe’de düzenlenen basın toplantısı ile 12. Proje Çağrısı ile ilgili bilgi veren TKDK Koordinatörvekili İsmail Dağdelen, 488 milyon 772 bin 128 Avro olan çağrı bütçesinde, süt üretimi, et üretimi, süt işleme, et işleme, meyve-sebze işleme, su ürünleri, tıbbı ve aromatik bitkilerin yetiştirilmesi veya işlenmesi, arıcılık, süs bitkileri, yerel tarım gıda ürünlerinin üretilmesi, el sanatları, kırsal turizm ve kültür balıkçılığı konularında hazırlanacak projelere destek verileceğini ifade etti.

TKDK Çorum Koordinatörlüğü’nün bu zamana kadar mali boyutu 161 milyon 970 bin 319 TL olan 459 projenin başvuru yaptığını açıklayan Dağdelen, yapılan başvurulardan 127 adedi ile sözleşme imzalanarak,  61 milyon 833 bin 660 TL’lik destek sağlandığını duyurdu.

2013 yılı içerisinde 21 milyon TL’yi aşan bir hibe desteğinin Çorumlu yatırımcıyla buluşturulduğuna vurgu yapan Dağdelen, Çorum TKDK’nın 42 il içerisinde 6. sırada yer aldığını sözlerine ekledi.

Dağdelen, yaptığı açıklamada, desteklenecek söz konusu yatırım faaliyetleri içerisinde traktör desteği bulunmadığının altını çizerek, yatırım için proje hazırlanması çağrısını yineledi ve her türlü teknik konuda yatırımcılara teknik destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Mesai saatleri içiresinde 223 00 27 nolu kurum telefonundan her türlü bilginin alınabileceğini aktaran Dağdelen, PTT Başmüdürlük binasının 3. katında bulunan kurum merkezine bizzat gelerek de her türlü bilgi ve desteği alabileceklerini açıkladı.






Son Güncelleme: 23.01.2014 11:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165