Tokat’ın yeni havaalanı 2 yılda bitecek

Yaklaşık 115 milyon liraya ihale edilen Tokat'ın yeni havalimanı 2 yılda bitecek

22 Eylül 2018 Cumartesi 12:58
Tokat’ın yeni havaalanı 2 yılda bitecek

Tokat’ta yaklaşık 115 milyon TL’ye ihale edilen yeni havalimanında başlayan pist apron ve taksi yolu imalatlarına ait çalışmalar havadan görüntülendi.

Tokat Havalimanına büyük gövdeli uçakların inememesi nedeniyle yıllardır yaşanan soruna çözüm olarak başlatılan yeni havalimanı projesine start verildi. Yeni havalimanının yapılacağı Söngüt köyü arazisinde, ihaleyi alan firma şantiye kurarak ekipler çalışmaya başladı. Yaklaşık bir aydır devam eden çalışmalarda 45 metre genişliğinde yaklaşık 2,7 kilometre uzunluğunda olacak pistin yapılacağı alan ortaya çıkmaya başladı. Havadan görüntülenen Yeni Tokat Havalimanının 700 günde tamamlanması hedefleniyor.

2 YILDAN ERKEN BİTECEK

TAV inşaat Proje Direktörü Erdoğan Karabacak, Tokat’ın büyük bir ihtiyacı olan havalimanı projesinin planlanan 700 günden daha kısa sürede bitirilmesi için yoğun bir çaba gösterdiklerini kaydetti. Çalışmalarda daha çok yerel imkanları kullanmaya çalıştıklarını ifade eden Karabacak, “50 kamyon, 5 ekskavatör ve silindir araçları mevcut. İşi hızlandırabilmek için bu sayıları artırmak istiyoruz. Amacımız hava şartları nedeni ile çalışılamayan Kasım, Aralık ve Ocak aylarında da çalışmak için gerekli tedbirleri alıp biran önce bu projeyi hızlı bir şekilde bitirip hizmete almak” dedi.

Yeni Tokat Havalimanın Tokat’ın uzun yıllar yolcu trafiğini karşılayabilecek şekilde planlandığını kaydeden Karabacak, “Beton kaplama yapılacak olan pistte gerekli seyrüsefer cihazları olacak. Tokat Havalimanı son yıllarda yapılan modern havalimanlarından birisi olacak” diye konuştu.

İHA

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali 2018-09-22 17:23:52

Bir zamanlar Üniversitesi yoktu şimdi de havaalanı yok, neymiş sanayii kenti, turizmmiş hititmiş, ıvır zıvır!!

Avatar
Ali 2018-09-22 17:19:10

Hay maşAllah, çorumlulara da yarar, etrafımız havaalanı dolu; tokat, Sinop, Merzifon, Yozgat, Çorum alsın kol saatini baksın kalsın!!

Avatar
Ali 2018-09-22 17:21:12

Kenti yöneten siyasilere yazıklar olsun, merkezi 300 bin olan şehri yaktınız, Çorum’un prestiji sıfır..

Avatar
Aliye 2018-09-23 00:15:17

Ali gardaş, o iller çalışanı sahiplenir ve teşvik edip, destek verir. bizim burda da, eteğinden çeker, yaptığına yapacağına pişman eder. Yusuf Bahri hazretlerine iftira atıp, canından bezdiren; ülkemizde tek Fitne Bağları olarak bilinen bir semte sahip tek il olan çorum'da adamın kıymetimi var.