TOKİ 30 ilde 41 millet Bahçesi yapacak

TOKİ 30 ilde 7 milyon 350 bin metrekarelik alanda 41 millet bahçesi yapacak.

04 Şubat 2019 Pazartesi 12:02
TOKİ 30 ilde 41 millet Bahçesi yapacak

TOKİ 30 ilde 7 milyon 350 bin metrekarelik alanda 41 millet bahçesi yapacak.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın koordinasyonunda 81 ilin her birine en az bir Millet Bahçesi yapılması kapsamında çalışmalarının yürütüldüğünü belirten TOKİ Başkanı Ömer Bulut, TOKİ’nin de bugün itibarıyla 30 ilde 41 millet bahçesi uygulamasını hayata geçireceğini söyledi. Bulut, “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla ülkemizin tüm şehirlerinde hayata geçecek millet bahçeleri projelerimizle gelecek nesillerimizin daha yeşil ortamlarda yaşamasına imkân sağlayacağız” şeklinde konuştu.

ŞUBATTA SEKİZ MİLLET BAHÇESİ İHALE EDİLECEK

Hükümetin ilk 100 günlük icraat programı kapsamında, TOKİ tarafından yapılan Kayaşehir Millet Bahçesi’nin ilk etabının açıldığını belirten Ömer Bulut, “İdare olarak toplam 7 milyon 350 bin metrekarelik alanda 41 millet bahçesi yapıyoruz. Ocak ayında İstanbul Pendik, Batman ve Elazığ olmak üzere 3 millet bahçesinin ihalesi yaptık. Şubat ayında ise Sakarya, İstanbul Kayaşehir 2.3. ve 4. etaplar, Samsun, Ankara İmrahor Vadisi 1. Etap, Bursa, Eskişehir, Mersin ve Sivas olmak üzere 8 millet bahçesinin ihalesini gerçekleştireceğiz” dedi.

Diyarbakır Dicle Vadisi’nde yapılan millet bahçesinin inşaat faaliyetlerinin hızla devam ettiğini aktaran Bulut, 10 millet bahçesi projesinin tamamlanma aşamasına geldiğini ve 17’inin de arazi çalışmalarının devam ettiğini belirtti.

Yeni Şafak

Son Güncelleme: 04.02.2019 12:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
sukut 2019-02-05 09:57:30

millet fabrikaları ne zaman yapılacak milletin şu saatten sonra parka değil işe ihtiyacı var yüksek teknorolojik ağır sanayi hamlesi beklerken koca devlet park bahçe işleriyle uğraşıyor
,

banner165