TOKİ Çorum yatırımlarına hız verdi

Çorum merkez ve ilçelerinde önemli projeler gerçekleştiren Başbakanlık Toplu Konut İdaresi...

13 Temmuz 2015 Pazartesi 15:37
 TOKİ Çorum yatırımlarına hız verdi


Çorum merkez ve ilçelerinde önemli projeler gerçekleştiren Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) yürütülen projelere de hız kazandırdı. 

TOKİ, ilçelerde uygulamaya koyduğu projeleri ile piyasa koşullarında konut sahibi olamayan dar gelirli vatandaşları düşük taksit ve uzun vade seçenekleri ile konut sahibi yapmayı hedefliyor. Çorum’daki çalışmalarını yoğunlaştıran TOKİ, proje ve ihale çalışmaları devam eden 920 konut ile birlikte 4 bin 628 konut rakamına ulaşacak. Başlatılan uygulamaların toplam yatırım bedeli yaklaşık 276 milyon lirayı buldu.

TOKİ’nin Çorum’da ayrıca 2 ilköğretim okulu, 2 lise, 4 cami, 5 spor salonu, 4 ticaret merkezi, 2 kütüphane, 2 sağlık ocağı, sosyal tesis, kamu hizmet binası, engelsiz yaşam merkezi, 2 sevgi evi (13 bina), 3 bekçi kulübesi, Sosyal Güvenlik Kurumu il binası, 2 hastane uygulaması bulunuyor.

Merkezin yanı sıra TOKİ tarafından Osmancık, Sungurlu, Alaca, Dodurga, Kargı, İskilip, Boğazkale, Ortaköy, Bayat, Uğurludağ ve Mecitözü ilçelerinde de yürüttüğü projeler de büyük bir hızla sürdürülüyor.

Osmancık Belediyesi 2. Etap Projesi talep organizasyonu çerçevesinde yürütülüyor. Taslak proje çalışmalarını yürüten TOKİ, Milli Emlak Genel Müdürlüğü ile arsa temini ile ilgili görüşmeleri gerçekleştirdi. TOKİ, 24 Mart 2015 tarihinden itibaren Sungurlu’da konut yapımı için kapsamlı bir çalışma yürütüyor. Bu çerçevede Sungurlu ilçesi Kapıkaya Mevkii’nde 424 bin metrekarelik alanda konut yapılması için gerekli çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Alaca’da talep organizasyonu çerçevesinde “Alaca 2. Etap Belediye Projesi” yürütülüyor. Proje kapsamında 2+1 planında 74,76 metrekare 124 konut, 3+1 planında 110,14 metrekare 96 konut olmak üzere toplam 220 adet konut projelendirildi. Başvuruları 24 Mart - 29 Eylül 2014 tarihleri arasında alınan 220 konutun ihalesi 20 Nisan 2015 tarihinde gerçekleştirildi. Şantiye kurulumu tamamlanarak temel kazı çalışmalarına başlandı.

Talep organizasyonu çerçevesinde yürütülen “Dodurga Belediye Projesi” ile toplam 98 konut taslak olarak projelendirildi. 9 Şubat - 31 Mart 2014 tarihleri arasında başvuruları alınan projenin 2 Nisan 2015 tarihinde ihale çalışmaları ve arsa mülkiyetinin TOKİ’ye devredilmesi işlemleri başlatıldı. Kargı Belediyesi ile yürütülen proje çerçevesinde toplam 275 konut, 2 işyeri ve cami taslak olarak projelendirildi. 11 Mayıs 2015 tarihinde projenin ihale çalışmaları ve arsanın İdare mülkiyetine devir işlemleri başlatıldı. İskilip Belediyesi Projesi ile 93 adet 3+1 konut planlandı. Konutların başvuruları 12 Mayıs 2015 - 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapılıyor.

“Boğazkale Belediye Projesi” kapsamında taleplerin alınmasının ardından 12 Eylül 2014 tarihinde taslak proje çalışmaları başlatıldı. TOKİ, Ocak 2015 tarihinde ilgili kurumlarla görüşmelerde bulundu. “Ortaköy Belediye Projesi”nde TOKİ, Belediyeye talep organizasyonu ile ilgili gerekli bilgilendirmelerde bulunarak projenin devamı için ilgili bilgi ve belgelerin gönderilmesini talep etti. “Bayat Belediye Projesi” doğrultusunda Belediye tarafından arsa tespit çalışmaları devam ediyor.

Uğurludağ Belediyesi ile yürütülen proje ile 2+1planında 68, 3+1 planında 32 olmak üzere toplam 100 konut planlandı. Konutların başvuruları 29 Haziran - 14 Ağustos 2015 tarihleri arasında, Uğurludağ Belediyesi tarafından alınıyor. Mecitözü Kaymakamlığı ile yürütülen proje kapsamında Kaymakamlığın arsa tespit çalışmaları sürüyor. Proje ile ilgili anket çalışmaları da devam etmekte olup, çalışmanın sonuçlanmasını müteakip TOKİ’ye ilgili başvuru gerçekleştirilecek. Hitit Üniversitesi ile yürütülen proje ile Üniversite tarafından yapılan anket çalışması gerçekleştirildi. Taslak proje çalışmaları da devam ediyor.





İHA

Son Güncelleme: 13.07.2015 16:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165