TOKİ konutları satışa çıkıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Devane'de inşaa edilen konutlar için satış başvuruları başlıyor.

06 Aralık 2016 Salı 09:26
TOKİ konutları satışa çıkıyor

Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından Devane'de inşaa edilen konutlar için satış başvuruları başlıyor.

Devane bölgesinde yürütülen Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında daha önce tamamlanan ilk etabın ardından inşasına başlanan ikinci etapta da çalışmalar hızla devam ediyor.

Bir taraftan konutların inşası sürerken diğer taraftan ise TOKİ satış için talep toplamaya başlayacağı tarihi ve diğer ayrıntıları duyurdu.

İhalesi 11 Şubat 216'da 19 milyon 865 bin TL bedelle yapılan ve temeli ise Haziran'da atılan 140 adet konut 2 ayrı tipte ve 3 ayrı seçenekte satışa sunuluyor.


92 adet CK-S1 tipi 3+1 ile 48 adet L5 tipi 4+1 olmak üzere toplam 140 adet konut 
için başvurular 19 Aralık 2016 - 06 Ocak 2017 tarihleri arasında yapılacak.

Talebin fazla olması halinde kura yöntemiyle satışı gerçekleştirilecek konutlar için başvurular, Ziraat Bankası A.Ş.'nin tüm şubeleri tarafından kabul edilecek.


KİMLER BAŞVURABİLECEK?


Müracaatlar, 'şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimler, en az % 40 özürlü 
vatandaşların başvuruları ve diğer konut alıcı adayları başvuruları' olmak üzere 3 ayrı kategoride kabul edilecek. Şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimlerine kuraya girmeden konut alma hakkı tanınacak, ancak bu kişilerin konutları öncelikli olarak kura ile belirlenecek.

KONUT TESLİM SÜRECİ NASIL OLACAK?

Proje kapsamında satışa sunulan konut adedinden fazla başvuru olduğu takdirde, 
başvuruların tamamlanmasından sonra, başvuruda bulunanların, noter huzurunda "Konut Alma Hakkı ve Konut Belirleme Kurası" 18 Ocak 2017 tarihinde çekilecek.

Konut sayısından daha az başvuru olduğu takdirde ise "Konut Alma Hakkı ve Belirleme Kurası" çekilmeyerek, İdarenin belirleyerek kullanıma açacağı bloklar arasından, kategori önceliğine göre başvuru sırası esas alınarak konut seçimleri yapılacak.


Kura sonucu konut satın alma hakkı kazanarak konutu belirlenen veya konut sayısından az başvuru olması nedeni ile başvuru sırasına göre konut seçimi yapan alıcılar, belirlenen 3 seçeneğe göre peşinat bedelinden %10, %15 veya %25 başvuru bedeli düşüldükten sonra kalan tutarı 25 Ocak - 03 Şubat 2017 tarihleri arasında Ziraat Bankası A.Ş Çorum Bahabey Şubesine yatırarak Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklar.


Kura sırasında 92 adet 3+1 konut için 46 adet, 48 adet 4+1 konut için 24 adet yedek alıcı belirlenecek, asil konut alıcılarının sözleşme imzalamaması halinde kalan
konutlar İdarece ilan edilecek sözleşme imzalama programı çerçevesinde 13 - 24 Şubat 2017 tarihleri arasında Gayrimenkul Satış Sözleşmesi imzalayacaklar.

DETAYLI BİLGİYE NEREDEN ULAŞILACAK?


Konutlarla ilgili detaylı satış ve fiyat bilgisine Ziraat Bankası A.Ş. şubelerinden ve Toplu Konut İdaresi Başkanlığının web sayfası www.toki.gov.tr'den ulaşmak mümkün. Hatırlanacağı üzere Devane Kentsel Dönüşüm Projesi'nin 1. Etabında ise TOKİ 440 konutu kısa sürede tamamlayıp hak sahiplerine teslim etmişti.

Kaynak:www.corumhakimiyet.net

Son Güncelleme: 06.12.2016 10:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
bahtsiz 2016-12-08 22:50:21

Garibana yedirmezsiniz yine parası olan kazanacak.

banner165