TOKİ'den 500 adet konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin, Çomar Barajı civarında uygulanmak üzere 500 adet konutluk bir proje hazırladığı açıklandı.

08 Temmuz 2016 Cuma 14:40
TOKİ'den 500 adet konut

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ)’nin, Çomar Barajı civarında uygulanmak üzere 500 adet konutluk bir proje hazırladığı açıklandı.

Çorum’da hayata geçecek bazı kamu yatırımları ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, emekliler için yapılması beklenen TOKİ konutları hakkındaki soruyu da cevapladı.


Arefe dualarında esnafa hitap eden Ahmet Sami Ceylan, YEDAŞ yanındaki eski Müze yerine Tapu Müdürlüğü, Askeri Kışla yerine ise Defterdarlık hizmet binalarının yapılacağını hatırlattı.


Yatırımlarla ilgili resmi işlemlerde önemli mesafe kat edildiğini anlatan Ceylan, “Baraj mevkiine ise TOKİ tarafından 500 konut inşaa edilecek” dedi.


CEYLAN’DAN ESNAFA BAYRAM MÜJDELERİ

Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, hükûmetin esnafı rahatlatacak ekonomik tedbirler aldığını söyledi.

Esnafın 392 milyar liralık SSK, Bağ-Kur faizlerinin sileneceğini belirten Ahmet Sami Ceylan, yeni dönemde SGK primlerinde ise yüzde 5’lik bir indirime gidileceğini kaydetti.


Şoför esnafı için ticari araç alımında ÖTV vergisinin kalkacağını anlatan Ceylan, vergi borçları faizlerinin de silineceğini vurguladı.


Dış politikadaki gelişmelerle birlikte Türkiye ekonomisinin yeniden önünü görebilir hale geldiğine dikkat çeken Ceylan, açıklamalarını şöyle sürdürdü:


“Esnaf ve sanatkârlarımızın SGK ve vergi borçlarının faizleri silinecek, ana para ise taksitlendirilerek yeniden yapılandırılacak. İş dünyasından gelen talepleri dikkate alarak Çek Yasası’nı da değiştiriyoruz. Bu konuda tüm uyarılara rağmen yükümlülüğünü yerine getirmeyenler hapis cezası ile cezalandırılacak. Yani ilk olarak para, ikincisinde ise hapis cezası uygulanacak. Böylece daha önce kaldırılan hapis cezası yeniden uygulanmaya başlanacak. Ayrıca milletimizin isteği doğrultusunda milletvekili dokunulmazlıklarını da kaldırdık. Bu memleket için çalışmaya devam edeceğiz.”


‘PKK’YI GÜNDEMDEN SİLECEĞİZ’


Terörle etkin mücadelenin meyvelerini vermeye başladığını ve PKK’nın büyük bir darbe aldığını anlatan Ahmet Sami Ceylan, “Terör örgütünün eylam yapacak hali kalmadı” dedi.


“Bize bizden başka dost yok” diyen Ceylan, halkın toplumsal barış ve kardeşliğe eskisinden daha çok sarılması gerektiğine işaret etti. AK Parti Çorum Milletvekili Ceylan, şöyle konuştu:


“Terörle mücadelede yürütülen etkin operasyonlar sonucunda artık neredeyse PKK diye birşey kalmadı diyebiliriz. Eylem yapacak hali kalmayan bu hain terör örgütünün son kalıntıları da temizlenmek üzere. İç ve dış mihrakların bu topraklar üzerindeki hesapları tutmadı, inşaallah yine tutmayacak. Teröre karşı milletçe bir duruş sergiledik ve başarılı olduk. Nihayetinde terör, destekçilerinin de başına bela olacak. Zira görüldüğü üzere dünyanın farklı coğrafyalarında da bu tür olaylar yaşanıyor. Mazlumların ümidi olan Türkiye’nin her daim güçlü olması gerekiyor.


Mübarek Ramazan Ayı’nda kazandığımız güzel hasletleri, yılın diğer aylarında da sürdürmeliyiz. Bu sözleri söylerken maksadım siyaset yapmak değil, birlik ve beraberliğimizin güçlenerek devam etmesi. Allah, hepimizi fitne tohumlarından korusun. Bizim, Türkiye’den başka gidecek yerimiz yok.”

(www.corumhakimiyet.net)

Son Güncelleme: 08.07.2016 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.