TOKİ’den İskilip’e kolaylık

İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma’nın girişimleri ile İskilip’e kazandırılan TOKİ’de müracaatlar alınıyor.

16 Mart 2015 Pazartesi 11:47
 TOKİ’den İskilip’e kolaylık


İskilip Belediye Başkanı Recep Çatma’nın girişimleri ile İskilip’e kazandırılan TOKİ’de müracaatlar alınıyor.


Düşük  gelirli vatandaşların yıllardır hayalini kurduğu konut sahibi olma umudu ailelerde heyecan yaratırken, kira öder gibi ev sahibi olmanın da önü açıldı.


Toplu Konut İdaresi’nin yapacağı konutlara başvurularda Çorum nüfusuna kayıtlı olunması yeterli olurken, Çorum nüfusuna kayıtlı olmayanlarda da  İskilip’te en az 1 yıl ikamet şartı aranıyor.


İlk müracaatta 4 bin lira yatırılırken, TOKİ inşaatın yüzde 50’lik kısmını bitirdiğinde başvuruda bulunan vatandaşlarla sözleşmeye oturacak. Yani vatandaş ödeyeceği diğer 7 bin lirayı binanın yüzde 50’lik kısmı bitirildiğinde verecek. Bu süre zarflarında toplamda 11 bin lira ödeyecek olan vatandaş konut taksitlerini yatırmaya ise anahtar tesliminden sonra başlayacak. Bu sayede vatandaşlar 15 yıl yani 180 ay vade ile ev sahibi olabilecek.


İskilip dışında yaşayanlara fırsat


İskilip dışında yaşayan İskilipliler de, isterse TOKİ’nin yaptığı konut fırsatından yararlanabilecek. Yani kişinin Çorum nüfusuna kayıtlı olmasında İskilip’te ikamet şartı aranmayacak. İkamet şartının aranması için kişinin Çorum nüfusuna kayıtlı olmaması gerekiyor. Kişi eğer Çorum nüfusuna kayıtlı değil ise, İskilip’te en az 1 yıl ikamet etme şartı aranacak.








Son Güncelleme: 16.03.2015 11:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.