Toplu taşımada neler oluyor?

Çorum Belediyesi'ne bağlı BELTAŞ'ta şehir içi toplu taşımada çalışan bir grup personelin idare tarafından işten ayrılmak zorunda bırakıldığı iddia edildi.

22 Mayıs 2023 Pazartesi 00:41
Toplu taşımada  neler oluyor?

MUSTAFA DEMİRER

Çorum Belediyesi'ne bağlı BELTAŞ'ta şehir içi toplu taşımada çalışan bir grup personelin idare tarafından işten ayrılmak zorunda bırakıldığı iddia edildi.

MEVSİMLİK 10 AY ÇALIŞIYORLAR

Edindiğimiz bilgilere göre; şehir içi toplu taşımada çalışan işçiler mevsimlik olarak çalıştırılıyor. 10 ay usulüne göre görev yapan personelin iş akitleri yenileniyor.

BELEDİYE YÖNETİMİ NEDİYOR?

Belediye yönetimi söz konusu işçilerin 10 ay çalışma taahhüdünü kabul ederek işe başlatıldığını belirterek, bu konuda ortaya atılan talepleri bir süredir dikkate almıyor.

İŞÇİLER SENDİKAL HAK İSTİYOR

Çorum Belediyesi’nin en zor birimlerinden birisi olan toplu taşımada çalışan işçiler ise 9 bin lira maaş ve mesai alıyor. Ancak sendika hakkı elde ederek hem maaş hem de kıdem tazminatı gibi özlük haklarında da iyileştirme yapılmasını talep ediyor.

İDARENİN TASARRUFU İŞ KANUNUNA AYKIRI

Belediye yönetimi mevsimlik olarak işe başlamayı kabul ederek toplu taşımada çalışan işçilerin taahhütlerini hatırlatarak, sendika hakkı taleplerine sıcak bakmıyor.  Ancak idarenin bu tasarrufunun zaten iş kanununa aykırı olduğu, işçilerin kesintisiz 12 ay çalıştırılması gerektiği görüşü savunuluyor.

İŞÇİLER AŞGIN’LA GÖRÜŞECEK

Bu arada toplu taşımada çalışan işçilerin Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın ile bir araya gelmelerinin beklendiği konuşuluyor.

TUNCAY YILMAZ İŞÇİLERLE BULUŞTU

Önceki akşam otobüs garajında bir araya gelen işçilerin sorunlarına dair açıklama CHP Belediye Meclisi Grup Başkan Vekili Tuncay Yılmaz'dan geldi.

SOSYAL MEDYA HASABINDAN AÇIKLAMA

CHP'li Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, BELTAŞ'a bağlı toplu taşıma çalışan işçilere haklarını aramaları nedeniyle idare tarafından baskı yapıldığını ileri sürerek, işçilerin 9 bin lira ücretle 13 saat çalıştıklarını öne sürdü.

İŞÇİLERİN İTİRAZI NE?

İşçilerin itirazının sadece özlük haklarını elde etmek olduğunu anlatan Yılmaz, haklı talepler karşısında akabinde idarenin temsilcisinin baskı ya maruz kaldıklarını iddia etti.

YASAL YAPTIRIM GİRİŞİMİ

Yılmaz, CHP Belediye Meclisi Grubu olarak gerekli yasal yaptırımları başlatacaklarını sözlerine ekledi.

Basın açıklamasına katılan bazı işçiler de, mağduriyet yaşadıklarını belirterek, süreci özetledi.

Son Güncelleme: 23.05.2023 11:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Hedef 2071 2023-05-22 19:52:07

Chpkk burdanda size ekmek çıkmaz.bunlar ucuz numuralar geçin bunları.

Misafir Avatar
İsmail 2023-05-23 00:08:34 @Hedef 2071

Ne kadar kolay yazıyorsunuz çünkü korku yok size cevap yazsa bi CHP li ve adıl kimin PKK lı olduğunu yazmaya burda bi kaç yorum sayfası yetmez kanıtlarıyla veya sonuna sizin yaptığınız gibi bi ekleme yapsa bu seferde yoruma izin veren kişi hakaret diye izin vermez ama CHP veya iyi parti olunca hakaret serbest Bunuda yayınlamazlar ama ben gene yazayım belki sizin gibilerin böyle yazılarıda yayınlanmaz

Beğenmedim! (0)
Avatar
Vatandaş 2023-05-22 21:45:26

Ne zaman ulaşım özelleştirildi Çorum da halk otobüsleri özellikle .... şoförler, hizmetleri Çorumlu ya eziyet oldu.Eline sağlık H.İ Aşkın.

Avatar
Çorum 19 2023-05-22 23:01:47

İşe girene kadar herşeyi kabul edenler işe başladıktan sonra imzaladıklarını, kabul etmiyor ilginç bir durum. Parası az iş zor ise süresi biten neden başka işe bakmıyor ki. Zorla mı çalıştırıyorlar???

Avatar
Vatandaş 2023-05-22 23:27:50

İlk ise alim yaparken 10 aylik olarak aliniyor asgari ucretten sonra vaatler veriliyor sonra 10 ay dolunca verilen sozler yerine getirilmiyor soforlerin itirazi bu yonde beltasa bagli sirketlerin bazi personeller sendikali bazilari sendikasiz sen asgari ucret aliyorsun ayni isi yanindaki arkadasin yapiyor ayni saat calisiyor o senden 2 kati fazla maas aliyor bunun neresinde adalet var. Ya veriyosan herkeze ver yada kimseye verme bos yerede milletin hakkina gitmeyin karsiliksiz vaadlerle.

Avatar
Aşçı 2023-05-23 00:20:17

Bey be çorum Ulş ‘da ilken mazotun kitlesi 30₺ olmuştu tam yolcu 2,75.₺ idi. Şimdi yolcu 6.75 oldu mazot 19₺ . Hala işin içinden çıkamıyorsunuz. Ulş ortaklarınıda bir ekmeğe muhtaç ettiniz. Bu garibanların ahı sizi rahat bırakmaz.

Misafir Avatar
RECEP 2023-05-23 08:28:21 @Aşçı

ulaş a bu belediyenin ahı yeter, milletin hakkını yedi ulaş, asc yi gaza getirdiler,

Beğenmedim! (0)
Avatar
Vatandaş 2023-05-23 06:44:07

Artık otobüse binesim gelmiyor saatleri tuttutamıyorum bir şekilde suç bende mecbur değilsinya otobüse tabanvaylar ne güne duruyor.Ayrıca hatları sündürme gibi uzattılar alakasız yerlerde falan mahallenin filan otobüsü yolcu için olta atar olmuş