Tosya yolu hariç, İskilip için önemli açıklamalar

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, başkentte düzenlenen İskilipliler gecesinde ilçeye dair önemli açıklamalar yaptı.

12 Aralık 2022 Pazartesi 12:55
Tosya yolu hariç, İskilip için önemli açıklamalar

AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, başkentte düzenlenen İskilipliler gecesinde ilçeye dair önemli açıkmamalar yaptı. Kaya, konuşmasında sadece İskilip-Tosya yoluna değinmedi.

İskilipgücü Eğitim Kültür Sanat Gençlik ve Spor Kulübünün 8. Geleneksel Ankara buluşması hafta sonu Ankara Karayolları Genel Müdürlüğü Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirildi.

İskilipliler gecesine katılan AK Parti Çorum Milletvekili Oğuzhan Kaya, böylesi güzel bir gecede hemşehrileri ile beraber olmaktan çok mutu olduğunu, 14 yaşına kadar İskilip´te yaşadığını, ilk ve ortaokulu ilçede tamamladığını tekrarlayarak, “Bir kardeşiniz olarak her zaman İskilip´in İskilipliler’in yanında olmaya gayret gösteriyorum."dedi.

İSKİLİP-TOSYA YOLUNA DEĞİNMEDİ

Milletvekili Kaya, konuşmasında İskilip-Tosya Karayolu hariç ilçeyi ilgilendiren bir çok başlıkta bilgiler verdi. Kaya, İskilip-Çorum Karayolu, seviyeli kavşak, güreş eğitim merkezi ve yüzme havuzu, köylere saha, TOKİ konutları, okul binalarının yenilenmesi, Meydan Çayı ıslahı ve İskilip MYO binası konusunda açıklamalarda bulundu.

İşte o açıklama:

İSKİLİP-ÇORUM YOLU HAZİRAN’DA BİTECEK

2023 Haziran ayına kadar İskilip-Çorum Karayolunu bitiriyoruz Seviyeli İskilip kavşağını da bitirip İskiliplileri Çoruma en kolay yoldan en güvenilir ulaşımla bağlamış olacağız.

İKİ ÖNEMLİ SPOR TESİSİ

Spor yatırımları konusunda İskilip Gençlik Merkezi ihalesini yaptık, çok yakında BELEDİYE ile Spor Toto arasında protokol imzalayarak güreş eğitim merkezi yüzme havuzu, İskilip stadının ışıklandırma ve aydınlatmasını yapacağız.

KÖYLERE SAHA

Geçen akşam Spor Bakanımızla beraberdik. İskilip’in merkez ve köylerine kurulmak üzere 6 adet halı saha, 6 adet çok amaçlı basketbol ve voleybol sahalarımızı da köylere kazandırmış olacağız.

İSKİLİP’E 204 KONUT

İskilip´de ilk defa aracılığıyla konut yapıyoruz İskilipliler buna inanmıyordu ama başardık. İskilip´te alan yoktu, imara açık olmayan bir alanı sondaj çalışmaları yaparak Çevre Şehircilik Bakanlığı, belediye ve TOKİ ile beraber imara açtık, 900 başvuru oldu. 15 Aralık’ta kura töreni yapıyoruz. 204 tane konutu İskilipli hemşerilerimizin hizmetine sunacağız.

BİLSEM SADECE İSKİLİP'TE

Ebussuud efendi İlkokulunu yıkıp yeniden yapıyoruz 26 Aralık’ta ihalesi yapılacak, Azmimilli İlkokulu’nu güçlendiriyoruz, diğer okullarımızı da yeniliyoruz.

İskilip Bilim Sanat Merkezi’ni açtık. Onayını bakanlıktan çıkardık. İnşallah yakında yeni yerinde hizmet verecek. Diğer ilçelerde olmayan bir hizmeti İskilip´imize kazandırdık.

MEYDAN ÇAYI ISLAHI İLE İSKİLİP DOĞDU’DAN BATIYA GELİŞECEK

İskilip Meydan Çayı’nın 4 kilometrelik alanını bu yıl taşkın koruma ile yapıyoruz İskilip için önemli. İskilip bir alana sıkıştı. Stadyumdan aşağıya doğru büyümesi gerekiyor. Şehir oraya doğru giderse büyür. Bu yüzden taşkın korumaları yapacağız büyükçe bir köprü ile şehri doğudan batıya bağlayacağız ki şehir büyümüş olsun. TOKİ’yi de oraya yapıyoruz. İskilip gelişecek büyüyecek.

İSKİLİP MYO BİNASI SORUNUNU BAKAN KASAPOĞLU ÇÖZDÜ

Herkesin merakla beklediği başka hizmetler var. ‘İskilip MYO binası ne olacak? diye bana soruyorlar. Söz verdik, yapacağız. Geçen akşam Gençlik ve Spor Bakanımız’la beraberdik Spor Toto´dan onayını aldı, yakında Çorum İl Özel İdaresi ile Spor Bakanlığı protokol imzalayacak ve İskilip Meslek Yüksek Okulu da 35 milyon bütçe ile 2023’te sizlerin hizmetine sunulacak."

Son Güncelleme: 12.12.2022 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Editör 2022-12-12 22:02:46

Sayın editor bende Osmancikliyim ama yukarıda İskilip Köyü nerede sahiden diye bir yorum var. Hiç hoş değil. Böyle seviyesiz aptalca yorumlara Mesafe Koyun ve yayınlamayın lütfen. Hangi devirde yaşıyoruz hala böyle münasebetsiz seviyesiz yaklaşımlar bar demekki

Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-12-12 13:35:52

Seçimler yaklaşıyor. Koltuk sallanıyor Yalanlar yalanlar yalanlar bitmek bilmeyen yalanlar. Bu zamana kadar Çorum için yapmadıklarını seçimler yaklaşırken sıralamaya başlıyorlar. Senelerdir söylüyorum. Senelerdir Çorum ve Çorumluları uyutuyorlar. Senelerdir Çorum da uyumaya devam ediyor. ANLAYANA.....

Avatar
Melih Koca 2022-12-12 13:37:29

Bilsemin diğer ilçelerde olmamasıyla gururlanıyormu acaba sayın vekil. Nasıl cümleler nasıl ayrımcılık. Ayrıca Bilsem Sungurlu da var yav

Avatar
iskilipden 2022-12-12 14:51:27

SEÇİM GELİYOR VAADDER VAR ANCAK İSKİLİP HALENDE AYNI YERİNDE NELER Mİ EKSİK
Tosya İskilip Karayolu ( Kastamonu Çorum karayolu)
İskilip Çorum yolu bitmedi bitmedi.
İskilip Kale Restarasyonu,
İsktilip Meslek Yüksek Okulu,
İskilip Sanayii girişi ve çıkışı keskin iki viraj var neden yapılmaz Halı saha çorum tarafı Hayvan pazarı Çorum istikameti 270' (İKİYÜZYETMİŞ DERECELİK) İskilipde doğup büyüyüp bir faydası olması dileği ile seçime 6 ay kaldı şimdi ihalesi yapılsa ne zaman biter yani UMUT VARMI HAYATTA VAR OLDUKÇA UMUT VAR DİYELİM boşa geçen yılar yıllar

Avatar
İskilip 2022-12-12 16:49:52

3 yıldır verdiğin kaçıncı söz bu, artık kimsenin inanası gelmiyor, maalesef köye döndü ilm ve hilm beldesi İskilip’im

Avatar
Diriliş 2022-12-12 18:50:07

Yalan .dolan. 5 yilin yaptirimini 1 yilda mi yapacakmis. Simdiye kadar nerde imis. Yok iskilipte okumuş ta. Birde duger vekil vardi sayin hic ortalarda gozukmuyor simdi iskilip icin sira oguzhan beye galiba. 5 yildir ne yapmislarda simdi yapacaklarmis. Iskilibi bitirdiler. Iskilipten vekil olacak. Osmanciga yaptigi yatırımın yanindan bunlar devede kulak

Avatar
Osmancikli 2022-12-12 20:52:52

İskilip köyü nerde sahiden

Avatar
Öz İskilip li 2022-12-12 21:54:11

Baban Tosya yolunda ölmedi minik, Tosya yolu birininde namus meselesiydi?

banner165