Trafiği rahatlatacak yıkım başladı

Çorum Belediyesi Kadeş Meydanı’ndan Kıbrıs Caddesine 15 metre genişliğinde yol açıyor.

08 Aralık 2020 Salı 12:48
Trafiği rahatlatacak yıkım başladı

Çorum Belediyesi Kadeş Meydanı’ndan Kıbrıs Caddesine 15 metre genişliğinde yol açıyor.

Yavruturna Mahallesi’nde Kadeş Meydanı arkasından başlayarak Kıbrıs Caddesi’ne 15 metre genişliğe sahip bir yol açmak için kamulaştırılan eski binaların yıkımına başlandı.

Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ve Yavruturna Mahalle Muhtarı Metin Kaşar ile birlikte yıkım çalışmalarını inceledi. Çalışmalarla ilgili bilgi veren Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, kent meydanından Kıbrıs Caddesi’ne kadar yol genişletme çalışmaları için 6 binanın istimlâk edildiğini ve yıkım çalışmalarına bugün itibariyle başladıklarını bildirdi. Zahir, yıkımın ardından altyapı işlemlerini tamamlayarak yol genişletme çalışması yapacaklarını açıkladı. Başkan Yardımcısı Zahir, “Yapacağımız yol genişletme çalışması ile Kadeş Meydanı ile Kıbrıs Caddesi arasındaki ulaşım çok daha rahat hale gelecek” dedi.

Yavruturna Mahallesi Muhtarı Metin Kaşar da çalışmalardan dolayı Çorum Belediyesi’ne teşekkür etti. Kaşar, “Belediye Başkanımızın talimatıyla yapılan incelemeler sonucu 15 metrelik yolumuzun açılması için çalışmalar başladı. Başkanımız mahallemizle ilgili her konuda birlikte istişare yaparak tamamlıyoruz. Başkanımız kot yüksekliğini de düşürerek bahar mevsiminde tamamen hizmete açacak yeni caddemizi. Kendisine ve ekibine çok teşekkür ediyorum.” Dedi.

MAHALLE SAKİNLERİ MEMNUN

Yavruturna Mahalle sakinlerinden Uğur Akbal, mahalle olarak daha önce böyle bir çalışma görmediklerini belirterek, “Sayın Başkanımız ve muhtarımıza çok teşekkür ederiz. Bu çalışma Çorum tarihinde Yavruturna Mahallesine bir ilktir. 55 senedir bu mahallede oturuyorum, hiçbir Belediye Başkanı böyle bir çalışma yapmadı. Bunu yapan Belediye Başkanımızın adı altın harflerle mahallemize yazıldı. Kendisine sonsuz teşekkür ederiz.”dedi.

Son Güncelleme: 08.12.2020 20:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2020-12-08 12:56:48

Sorun şurada ki Gazi Caddesine açılacak herhangi bir yol trafiği rahatlatmaz çünkü işyerleri bir kenara dursun bütün yoğunluğa sahip resmi binaları Gazi-İnönü hattında. Keşke bunlardan bazıları yenilenirken Ata yahut Buhara-Ulukavak taraflarına dağıtılsaydı.

Misafir Avatar
Süper fikir 2020-12-09 13:39:26 @Ahmet

Kulaksız sokaktan askerlik şubesine doğru da bir yol açın.Bir taraftan yıkarak bu bölgeyi Gazi caddesine bağlayın.Diğer bir yol da Saat kulesi önünden otobüs duraklarından mavral sokak mevki tarafına kadar tek taraftan geniş bir yol daha açın. Son olarak Akbank yanındaki ara yoldan tek taraflı yıkarak ulu mezara giden yolu açın.

Beğenmedim! (0)
Avatar
Çorumlu 2020-12-08 19:42:11

Darısı Gazi caddesini Farabi caddesine bağlayacak yola inşAllah.

Avatar
İyilik 2020-12-09 00:20:39

Trafik yoğunluğunu tespit etmek ve çözüm çok basit Çorum gibi illerde yapılacak ilk iş buhara ve ikbali mimar sinana bağlayan direk bir yol ....ÇOK CİDDİYİM İLK İŞ BU

banner165