Trafik Haftası'nda Çorum trafiği

Trafik Haftası’nda Çorum'un da yaşadığı bazı kronik tarfik porbemlerine dikkat çekilecek.

06 Mayıs 2020 Çarşamba 15:15
Trafik Haftası'nda Çorum trafiği

Çorum Emniyet Müdürlüğü 02-08 Mayıs tarihleri  arasında kutlanan Trafik Haftası’nda Çorum'un da yaşadığı bazı kronik tarfik porbemlerine dikkat çekilecek.
Trafik Haftası kapsamında- vde kalan genç ve çocuklara koronavirüs tedbirleri ile örtüşecek mottolar dillendirilecek. Elektronik bilboardlarda kısa metrajlı filmler ve sloganlar, ambulans önceliği, yayaların geç farkedilmesine neden olan hızlı araç ve trafikte cep telefonu kullanımı ile kaldırım üzerine araç parkı gündeme taşınacak.
İşte emniyet’ten yapılan o açıklama;
Trafik düzeni ve güvenliği bakımından karayolunu kullananların kurallara uymaları yönündeki farkındalığı, çeşitli kurum ve kuruluşların trafik eğitimine olan katkılarını artırmak amacıyla her yıl Mayıs ayının ilk cumartesi günü "Karayolu Trafik Güvenliği Günü", bugünü takip eden hafta ise "Karayolu Trafik Haftası" olarak kutlanmaktadır. 
Ancak tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisini gösteren Koronavirüs (Covid19) salgınının; toplum sağlığı ve kamu düzeni açısından oluşturduğu riski yönetmek, sosyal izolasyonu temin edebilmek, sosyal mesafeyi korumak ve yayılım hızını kontrol altında tutmak amacıyla Bakanlığımız, Koronavirüs (Covid-19) salgınının görüldüğü andan itibaren Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri ve Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda pek çok tedbiri hayata geçirmiştir. 
2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'na dayanılarak çıkarılan Karayolu Trafik Güvenliği ve Trafik Haftası Yönergesi gereğince 02-08 Mayıs 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan Karayolları Trafik Haftası etkinliklerinin Koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan tedbirlerle örtüşecek şekilde icra edilmesi amacıyla; 02-08 Mayıs 2020 tarihleri arasında düzenlenecek olan Karayolları Trafik Haftası etkinlikleri kapsamında "Evdeyim Ama Trafik Kuralları Aklımda", "Trafikte Her Yıl Daha İyiye" mottosunun etkin kullanılacaktır.
02-08 Mayıs 2020 tarihleri arasında Karayolu Trafik Güvenliği Günü ve Karayolu Trafik Haftası Kutlamaları ile ilgili olarak elektronik bilboardlarda kısa metrajlı filmler veya sloganların yayınlanması görsellerinin şehrin yaya ve araç trafiğinin yoğun olduğu kesimlerinde bulunan yol güzergâhlarında ve ışıklı reklam panolarında hafta boyunca Çorum Belediye Başkanlığınca yayınlanmaktadır.
“Önce Yaya” görselinin yaya hareketliliğinin yoğun olduğu geçitlerden başlayarak yaya/okul geçitlerindeki ve “Trafikte Seyreden Ambulansın Geçiş Önceliğine Özen Gösterilmesi” konusunda vatandaşlara yönelik bu hususta bilgilendirilme yapılacaktır.
Hafta boyunca Emniyet Müdürlüğümüzce dikkat ve algıyı azaltarak yayaların geç farkedilmesine/farkedilmemesine neden olan cep telefonu ve hızlı araç kullanımı konuları ile yayaların kaldırım yerine taşıt yolunda yürümelerine neden olan kaldırım üstü araç parklanmalarına yönelik denetimler arttırılacaktır.
İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığınca müşterek olarak 07 Mayıs 2020 günü saat 17.00’de Çevre Yolu üzeri Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Uygulama Alanı ile 07 Mayıs 2020 günü saat 18.00’de Çorum istikameti yönü Peugeot uygulama alanında sosyal mesafe korunarak trafik kuralları hakkında yol kullanıcılarına yönelik denetim faaliyetleri yapılacaktır.”

 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165