TRT Genel Müdürü’nden çarpıcı mesaj

Öğrencisi için canını feda eden Çorum Fatih Sultan Mehmet Camii İmam Hatibi Mehmet Çıtak, ülke gündeminde.

10 Eylül 2020 Perşembe 17:40
TRT Genel Müdürü’nden çarpıcı mesaj

Öğrencisi için canını feda eden Çorum Fatih Sultan Mehmet Camii İmam Hatibi Mehmet Çıtak, ülke gündeminde.
TRT Genel Müdürü İbrahim Eren, kişisel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Mehmet Hoca yüzlerce öğrenci, onlarca hafız yetiştirdi. O, daha geçtiğimiz gün alçakça ifadelerle hedef alınan imam hatip camiasının kıymetli bir üyesiydi. Öğrencisini kurtarmak için canını ortaya koyarak aramızdan ayrıldı. Allah rahmet eylesin, makamı âli olsun.” ifadelerine yer verdi.

ÜZÜCÜ HADİSENİN ÖZETİ

Çorum Fatih Sultan Mehmet Camii İmamı Mehmet Çıtak, Samsun’da hafızlık sınavına giren öğrencisi kurtarmak isterken hayatını kaybetti.

İmam Mehmet Çıtak, Hafızlık Sınavı için talebelerini Samsun’a götürdü. Sınav sonrası Atakum’da denize gören öğrencilerden Muharrem Ateş’in boğulmak üzere olduğunu gören İmam Çıtak hemen denize atladı. Muharrem Ateş denizden sağ çıkarılırken İmam Mehmet Çıtak hayatını kaybetti.

Çevresinde ve meslek camiasında sevilip sayılan Mehmet Çıtak’ın acı vefatı Çorum'da olduğu gibi ülke genelinde derin üzünteye neden oldu

Son Güncelleme: 13.09.2020 14:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
FFF 2020-09-10 18:46:56

Allah rahmet eylesin mekanı cennet olsun inşAllah

Avatar
Hüseyin 2020-09-11 14:46:57

Allah rahmet eylesin mekânı cennet olsun