TSO üyelerine Ar-Ge sunumu

‘Avrupa Birliği Çerçeve Programları ve Horizon 2020 Programı Bilgilendirme Günü’ nedeniyle Çorum Ticaret ve...

17 Ekim 2014 Cuma 17:16
 TSO üyelerine Ar-Ge sunumu


‘Avrupa Birliği Çerçeve Programları ve Horizon 2020 Programı Bilgilendirme Günü’ nedeniyle Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (TSO)’nın evsahipliğinde bir program düzenlendi.


Hitit Üniversitesi ve TÜBİTAK işbirliğinde düzenlenen programda ‘Horizon 2020 Ar-Ge Programı’ hakkında bilgiler verildi.


TSO Meclis Salonu’nda gerçekleşen programa Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, TSO Genel Sekreteri Murat Zeybel, bazı akademisyenler ve TSO üyeleri katıldı.


TÜBİTAK Uluslararası Daire Başkanlığı’ndan Ahmet Atılgan’ın konuşmacı olarak katıldığı programın açış konuşmasını Hitit Üniversitesi Proje Koordinasyon Birimi Eş Başkanı Mehmet Aydınkal yaptı. Mehmet Aydınkal, katılımcıları selamlayarak başladığı konuşmasında, düzenlenen programda meselenin en ince ayrıntısına kadar konuşulacağını söyledi.


Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan ise, “Üniversitelerin klasik anlamda yapıla gelen temel işleri, eğitim faaliyetlerinin sürdürülmesidir. Çünkü etrafta gördüğünüz her türlü faaliyeti yerine getirecek olan, teknik ve diğer anlamdaki insanları yetiştiren tek kurum üniversitelerdir. Klasik üniversiteler bunun ötesine hiçbir zaman geçememiştir. Ancak değişen ve gelişen dünyada pek çok şey farklı hale geldi. Üniversiteler insan hayatına değmeye başladı. ‘Kaç öğrenciniz var?’ yerine, ‘Katma değer olarak neler yapıyorsunuz?’ diye sorulmaya başlandı. İnsanlar üniversitelerin etkisini hayatlarında doğrudan doğruya hissetmek istiyor” diye konuştu.


Yapılan sunumların ardından kürsüye gelen Ahmet Atılgan, katılımcılara Avrupa Birliği Horizon 2020 Ar-Ge Programı hakkında bilgiler verdi. Programda ayrıca Horizon 2020’de hangi ülkelerin, kuruluşların desteklendiği, çalışma alanları, proje çağrısı ve çağrı döngüsü ile uluslararası işbirlikleri hakkında bilgiler verildi.




Son Güncelleme: 17.10.2014 17:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165