TSO üyelerini e-Fatura hakkında bilgilendirdi

Ticaret Sanayi Odası, Maliye Bakanlığı’nca uygulaması başlatılacak olan e-fatura ve e-defter’le ilgili üyelerini bilgilendirdi.

08 Ekim 2013 Salı 16:14
 TSO üyelerini e-Fatura hakkında bilgilendirdi


Ticaret Sanayi Odası, Maliye Bakanlığı’nca uygulaması başlatılacak olan e-fatura ve e-defter’le ilgili üyelerini bilgilendirdi. Meclis salonunda gerçekleştirilen toplantıda, 2014 yılı başından itibaren başlayacak olan uygulamanın esasları anlatıldı.

TSO Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik’in açılış konuşmasıyla başlayan toplantıya TSO Başkan Yardımcısı Yakup Karaca, Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası  (SMMMO) Başkanı Muzaffer Yıldırım, firma yöneticileri ve muhasebe çalışanları katıldı.

TSO ve Netsis Yazılım Firması tarafından ortaklaşa düzenlenen bilgilendirme toplantısında, Netsis Yazılım Orta Anadolu Satış Müdürü Okan Erol, sistem kapsamı ve çalışma esasları hakkında bilgi verdi.

Maliye Bakanlığı’nın 2014 yılı başından itibaren fatura ve defterlerin elektronik ortamda düzenleme ve kullanma zorunluluğu getirdiğini hatırlatan Okan Erol, madeni yağ lisansına sahip olan işletmeler ve bu işletmelerden mal alan firmaların yanısıra 2011 yılı hasılatı 25 milyon TL üzeri olan işletmelerin, alkol, içki, kolalı gazoz, şarap, tütün imal, inşa ve ithal eden işletmelerin ve bu işletmelerden mal alan işletmelerin yeni hükümlere tabi olduğunu aktardı.

Erol,
2011 yılı hasılatı 10 milyon TL ve üzeri olan işletmeler, e-ticaret yapan, hasılatı kaç lira olursa olsun bütün işletmelerin e-fatura kapsamına alındığını açıkladı.



Son Güncelleme: 08.10.2013 16:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165