TSO’dan Başbakan’a KDV teşekkürü

Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, “Çeltik üretimini teşvik edecek KDV...

19 Ocak 2015 Pazartesi 15:50
 TSO’dan Başbakan’a KDV teşekkürü


Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Başaranhıncal, “Çeltik üretimini teşvik edecek KDV düzenlemesi ile birlikte inanıyorum ki Çorum’da da pirinç ihracatı başlayacak” dedi. 

AK Parti Tekirdağ İl Kongresi’ne katılan Başbakan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, pirinçte yüzde 8 olan KDV oranının yüzde 1’e indirileceğini açıkladı. Bu haber, Türkiye’nin önemli pirinç üretim merkezlerinden bir tanesi olan Çorum’da memnuniyetle karşılandı.

TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü verilerine göre Çorum’da yıllık ortalama 7 bin 726 hektar alanda çeltik ekildiğini ve 66 bin 415 ton çeltik üretimi gerçekleştirildiğini açıkladı.

Çeltik üretiminde Türkiye'de Edirne, Samsun, Balıkesir ve Çanakkale'den sonra 5. sırada yer alan Çorum’un, Türkiye’deki toplam çeltik üretiminin yüzde 7’sini karşıladığına dikkat çeken Başaranhıncal, “Ayrıca ülkemizde üretilen çeltiğin 75'inin Osmancık, yüzde 16'sının Baldo, yüzde 9'unun ise diğer çeşitlerden oluşmaktadır. Osmancık çeltiğimiz, Osmancık 97 markası ile 1997 yılında tescil edilmiştir” dedi.

Çeltiğin tarımsal üretiminin yanı sıra Çorum’da tarıma dayalı sanayisinin de bulunduğunu ve ilde 16 adet çeltik işleme fabrikasının faaliyet gösterdiğini dile getiren Başaranhıncal, “Bu bilgiler dikkate alındığında, çeltikteki KDV oranının yüzde 8’en yüzde 1’e indirilecek olması, ilimizde çeltik üretimini teşvik edecek önemli bir gelişme olarak değerlendirilmektedir. Ayrıca kuru gıdanın genelinde uygulanan yüzde 1’lik KDV uygulamasına pirincin de dahil edilecek olması, rekabet eşitliğinin sağlanması anlamında da önemli bir gelişmedir. İlimiz, Türkiye’nin önemli çeltik üretim merkezlerinden bir tanesi olsa da, henüz ihracat yapamamaktadır. Çeltik üretimini teşvik edecek KDV düzenlemesi ile birlikte inanıyorum ki ilimizden de pirinç ihracatı başlayacaktır. KDV indiriminin; ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyor, başta Sayın Başbakanımız olmak üzere bütün kabine üyelerimize teşekkür ediyorum” diye konuştu.





İHA

Son Güncelleme: 19.01.2015 16:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.