TÜGVA’dan İsrail’e: ‘Zalimler için yaşasın cehennem’

İsrail’in her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında Mescid Aksa’yı işgal girişimi ve Filistin halkına yönelik zulümlerine tepki gecikmedi.

18 Nisan 2022 Pazartesi 13:35

İsrail’in her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayında Mescid Aksa’yı işgal girişimi ve Filistin halkına yönelik zulümlerine dünyadan ve Türkiye’den tepkiler artarak devam ediyor.

Türkiye Gençlik Vakfı Çorum il Temsilciliğine bağlı gençler, dün akşam Teravih Namazı sonrası Akşemsettin Cami önünde basın açıklaması yaparak İsrail’in uygulamalarını sert bir dille protesto etti. TÜGVA’lı gençler yaptıkları açıklamada, “Yaşasın zalimler için cehennem”dedi.

İsrail karşıtı sloganların atıldığı eylemde, TÜGVA İl Temsilcisi Enes Kayabaşı yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Filistin Yahudilerin bir bayramı olan Pesah, bu sene ramazan ayına denk geldi. Siyonist ideolojiye boğulmuş bazı lanetlenmiş gruplar, İsrail işgal kuvvetlerinin destekleriyle Mescid-i Aksa'da kurban kesmek istediler. Hahamlar ve Radikal gruplar Silsile Kubbesi'nde kurban takdimi çağrıları yaparak, geçtiğimiz günlerde uygulamaya çalıştılar. Ve bu kirli emeller neticesinde Mescidi Aksa'yı işgal girişiminde bulundular.

Resulullah'ın Miraca yükseldiği o mübarek beldede, Müslümanları yerlere düşürmeye niyet eden İsrail, yine Müslümanlara zulmetti. Öyle ki şeytanların bağlandığı mübarek ramazanda, şeytanlardan daha büyük şeytanlık yaptı. Herkesin kendine yakışanı yaptığı dünya imtihanında, İsrail yine kendisine yakışanı yaptı.

İSRAİL KENDİNE YAKIŞANI YAPTI!

-Çocuklara, kadınlara ve yaşlılara şiddet uyguladı. Ve hatta masumları öldürdü.

-Müslümanların kutsal mabetlerinden biri olan Mescid-i Aksa'yı yine müslümanların kutsal günleri olan ramazan ayında işgale girişti.

-Tek silahları taş ve parmaklarından akıp taşa bulaşan kan olan müslümanlara, zulmetti.

-Zülme karşı dik duran Müslümanlara kahpece muamele etti. İşgalcilerin zalimliğine ve zulmüne karşı ise Dünya ise her zamanki gibi sessiz.

Maide Suresi 78.ayette Cenab-ı Hakk bu aşağılık zulüm düzenini kuranların lanetlendiğini buyuruyor.

Ey Müslüman,Allah'ın lanetlediği zalimler, mazlumlara zulmederken sessiz kalmak hangi vicdan ile bağdaşır? "Hangi günah sebebiyle öldürüldüğü" sorulan o masum çocuklar "İsrail'in bir kurşunu ve Müslüman'ın hep sessizliği" derse ne cevap vereceğiz? Filistin'li kardeşlerimizin onurlu ve şerefli direnişi devam ederken zulme sessiz kalmak bize yakışır mı? Haydi bu zulmü tüm dünyaya haykıralım!

İsrail'in son saldırısı neticesinde yüzlerce gazimiz, onlarca şehidimiz var. İlk kıbleyi namusu olarak görüp etten duvar ören kardeşlerimiz var.

Ümmetin çocukları öldürülüyor. İnsanlık tarihinin işlendiği en büyük zulümlerden biri işlenmeye devam ediyor. Dünya ise kendine yakışanı yapıyor. Dünya sessiz.

Oysa Ukrayna'da ki zulme sessiz kalamamıştı. Zulmün her çeşidine karşıyız biz ve acı yarıştırmıyoruz. Acı, acıdır.

Ukrayna'da da acı acıdır, Filistin'de de acıdır. Bizim için acının rengi, dili, dini yoktur. Fakat Dünya Filistin'e sessiz.

Ancak biz biliyoruz ki, Müslümanlar hakka ve hakikata şahitlik ederler; Filistin’deki zulme de sessiz kalamazlar.

Ve biz, bu bilinç ile bir kez daha haykırıyoruz ki; İsrail bir terör devletidir, Siyonistler bebek katilidir, İsrailliler zalim işgalcilerdir ve zalimler için yaşasın cehennem.”

Son Güncelleme: 18.04.2022 17:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.