TÜMSİAD panel ve fuara katıldı

TÜMSİAD düzenlediği TÜMEXPO 2. Sanayi ve Ticaret Fuarı ile eşzamanlı yapılan 'Ortadoğu İş Zirvesi' kapsamında...

02 Kasım 2014 Pazar 14:05
 TÜMSİAD panel ve fuara katıldı


TÜMSİAD düzenlediği  TÜMEXPO 2. Sanayi ve Ticaret Fuarı ile eşzamanlı yapılan 'Ortadoğu İş Zirvesi' kapsamında Ortadoğu'nun Önemi, Bölgemiz ve Ekonomi Paneli' Gaziantep’te gerçekleştirildi.


Ortadoğu Fuar Merkezinde gerçekleşen panele TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, Gaziantep Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Çoşkun, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi ve TÜMSİAD Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Osman Kurtkan Kapıcıoğlu, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erdal Tanas Karagöl, iş adamları ve öğrenciler katıldı.


Programın açış konuşmasını TÜMSİAD Genel Başkanı Dr. Hasan Sert yaptı. Sert konuşmasında, "TÜMSİAD'ın düzenlemiş olduğu Uluslararası Ticaret Fuarının ikincisini düzenliyoruz. Biz geçen yıllarda birincisini düzenlediğimiz dönemde Uluslararası Ticaret Fuarının yanında Uluslararası KOBİ zirvesi diye Türkiye'nin geleceğinde söz sahibi olacak kuruluşlara bir diriliş suyu, bir can suyu katalım diye uluslararası konuşmacıları getirmiştik. Bu yıl Ortadoğu İş Zirvesini yaptık. Ortadoğu'da nasıl faydalı olabiliriz. Nasıl bu bölgedeki huzur ve refahı hem psikolojik olarak hem de ekonomik olarak katkı yapabiliriz diye bu zirveyi düzenledik. Biz çift şapka giyen insanlarız. Biz hem bir yandan akademik hayatı götürmeye çalışırken hem de ticarette var olmaya çalıştık. Bu var oluşta ikisi arasında bir koordinasyon kurmaya çalıştık. Doğru bir koordinasyonda çıktı. Bilim dünyasıyla, ilim dünyasıyla, ilimle, literatürle, kitapla, istatistikle uğraşırken aynı zamanda bunun ticari uygulamalarını da göz ardı etmedik. TÜMSİAD şapkası altında da bu akademik görüşle birlikte ticari görüşü nasıl entegre edebiliriz ve bunu topluma nasıl yansıta biliriz. Bununla ilgili çalışmalar yaptık" dedi.


Yapılan açılış konuşmasının ardından panel, Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Osman Kurtkan Kapıcıoğlu moderatörlüğünde devam etti


Açılışa yurt genelinde  57 kentin TÜMSİAD Şubesi  katılırken, TÜMSİAD Çorum Şubesi iki firma ile stant açtı. TÜMSİAD Yönetim Kurulu Üyesi  profosyonel dekarasyon  üretim ve satışı yapan üye firma  sahibi Murat Çingiş, yerli ve yabancı firmalarla görüşülüp  çeşitli bağlantılar kurulduğunu belirterek, TÜMEXPO  uluslararası fuarının ülkemiz ve iş çevreri için çok faydalı olduğunu, Çorum adına da olumlu gelişmeler kaydedildiğini ifade etti. Çingiş, “fuar genelinde amaçlanan uygun ekonomik kazanımlar hedefine ulaşmıştır.” dedi.



Son Güncelleme: 02.11.2014 14:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.