TÜMSİAD’a OKA bilgisi

Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Çorum Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Özgür Yalçın ve...

17 Ekim 2014 Cuma 10:24
 TÜMSİAD’a OKA bilgisi


Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Çorum Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Özgür Yalçın ve Mesut Hayırlı, TÜMSİAD Çorum Şube Başkanı Abdurrahman Kılıç’ı ziyaret etti.


Ziyarette OKA’nın çeşitli sektörlerin gelişimi adına önemli destekler sağladığını belirten Özgür Yalçın, teknik destekler, imkânlar ve fırsatlarla ilgili devlet yatırım ve teşviklerini anlattı.


“Ekonomi Bakanlığı, TÜBİTAK ve diğer kurumlar tarafından sağlanan desteklerle, sektörlerde büyüme sağlanabilir. Bu konulardan KOBİlerin, iş adamlarımızın ve esnafın gerektiği gibi istifade edebilmesinin devlet yolu açılmaktadır.” diyen Yalçın, şöyle devam etti; “Kamu  kesimi, özel kesim ve sivil toplum kuruluşları arasındaki işbirliğini  geliştirmek, kaynakların yerinde ve etkin kullanımını sağlamak ve yerel  potansiyeli harekete  geçirmek suretiyle, ulusal kalkınma plânı ve programlarda öngörülen ilke ve politikalarla  uyumlu  olarak  bölgesel  gelişmeyi  hızlandırmak, sürdürülebilirliğini sağlamak, bölgeler arası ve bölge içi gelişmişlik farklarını azaltmak  üzere bir dizi çalışma yürütmektedir. Bu çalışmaların temelinde insan kaynaklarının geliştirilmesi ve güçlü bir sivil toplum oluşumu önemli bir yer tutmaktadır. Güçlü bir sivil toplum, tüm çağdaş sistemlerin önemli bir unsurudur.”


TÜMSİAD Yönetim Kurulu üyelerinin de hazır bulunduğu ve karşılıklı fikir alış verişinin yapıldığı ziyarette Şube Başkanı Abdurrahman Kılıç, Özgür Yalçın ve Mesut Hayırlı’ya ziyaretleri ve verdikleri bilgiler için teşekkür etti.





Son Güncelleme: 17.10.2014 10:25
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.