TÜMSİAD’da Yaşar Doğan dönemi

Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD)’nin 6. Genel Kurul Toplantısı Cumhurbaşkanı...

02 Şubat 2015 Pazartesi 12:07
 TÜMSİAD’da Yaşar Doğan dönemi


Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği (TÜMSİAD)’nin 6. Genel Kurul Toplantısı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla gerçekleştirildi.


Yerel ve evrensel değerlere sahip, azim ve kararlılıkla bütün insanlığa hizmet eden, dinamik, girişimci, gelişime açık bir dünyada söz sahibi olmak ve Türkiye'yi tüm ülkelerde bir marka haline getirecek iş adamları kuşağı oluşturmak amacıyla çalışmalarını yürüten TÜMSİAD'ın 6. Genel Kurul Toplantısı Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde yapıldı. Genel Kurul’a TÜMSİAD Çorum Şubesi de Yönetim Kurulu üyeleri ve delegeleriyle katıldı.


Toplantıya Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Avrupa Bakanı ve Başmüzakerecisi Volkan Bozkır, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Milletvekilleri, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, TÜMSİAD eski Genel Başkanı Hasan Sert ve yeni Genel Başkanı Yaşar Doğan ile üyeler ve iş dünyasından çok sayıda temsilci katıldı.


Toplantının açış konuşmasını yapan TÜMSİAD Genel Başkanı Hasan Sert, “Yaklaşık 6 yıldır sürdürdüğüm TÜMSİAD Genel Başkanlığı görevini Yaşar Doğan Bey'e teslim ediyor, kendilerine ve ekibine başarılar diliyorum. TÜMSİAD 6. Genel Kurulu'na katılan başta Cumhurbaşkanımız ile Bakanlarımız olmak üzere, 57 ilimizden ve Avrupa'nın birçok ülkesinden katılan TÜMSİAD temsilciliklerine ve tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.


TÜMSİAD'ın 6. Genel Kurulu'nda bulunmaktan onur duyduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş ise, “TÜMSİAD'ın Türkiye ve Avrupa'daki örgütlenmesiyle hergün daha ileri gitmesinden gurur duyuyoruz. TÜMSİAD'ın 10 yıldaki ekonomik büyüme istikrarı aslında Türkiye ekonomisinin son 12 yıldaki gelişimiyle paraleldir. İnşaallah TÜMSİAD, Türkiye'nin 2023 yılı hedefleri çerçevesinde yoluna devam edecektir" dedi.


‘Kardeşliğimiz Türkiye'ye çok büyük hizmetler kazandırdı’


“TÜMSİAD ile yol arkadaşlığımız sadece resmi temaslardan ibaret olmadı.” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, toplantıda yaptığı konuşmada, “Biz aynı davaya inandık, birbirimize yol arkadaşı, kader arkadaşı olduk. Bu davamız olmasaydı belki hiçbirimiz bugün bu salonda olamazdık. Bizim kardeşliğimiz Türkiye ve ümmetin umut dalıdır. Bu kardeşliğimiz bugüne kadar Türkiye'ye çok büyük hizmetler kazandırdı, kazandırmaya devam edecektir" dedi.


Dernek ve vakıfların önemini vurgulayan Erdoğan, "Bunun için TÜMSİAD gibi MÜSİAD gibi dernek ve vakıflar önemli. Biz bu ülkede milli iradenin üzerindeki vesayeti kaldırdık, siz de sermayenin üzerindeki vesayeti kaldırdınız, kaldırıyorsunuz. Biz siyasette tekelleri alt üst ettik, siz ekonomide tekelleri sarstınız. Bu şekilde ilerlemeyi sürdüreceğiz.” diyerek, görevi teslim eden Genel Başkan Dr. Hasan Sert’e yapmış olduğu hizmetlerden dolayı teşekkür edip, yeni Genel Başkan Yaşar Doğan’a başarılar diledi.


Yapılan protokol konuşmalarının ardından çekilen fotoğraf ile TÜMSİAD 6. Genel Kurul Toplantısı'nın ilk oturumu sona erdi. 




Son Güncelleme: 02.02.2015 14:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165