Tuncay Yılmaz’dan sorular

CHP Belediye Meclis Üyesi Tuncay Yılmaz, kreş-sübyan mektebi iddialarına yazılı bir açıklamayla dolaylı cevap veren belediye yönetimini eleştirdi.

25 Eylül 2019 Çarşamba 22:21
Tuncay Yılmaz’dan sorular

CHP Belediye Meclis Üyesi Tuncay Yılmaz, kreş-sübyan mektebi iddialarına yazılı bir açıklamayla dolaylı cevap veren Çorum Belediyesi yönetimine bazı sorular yöneltti.

Her zamanki gibi sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Yılmaz, “Milli Eğitim’in yapması gereken okulu, Diyanet’in yapması gereken camiyi, Kur’an kursunu, Spor Bakanlığı’nın yapması gereken stadyumu neden Çorum Belediyesi yapar?”diye sordu.

Belediye’nin sadece kreş için yaptığı harcamayı dile getirdiğini vurgulayan Yılmaz, “Arkadaşlar sadece bir tane kreş adı altında yapılan harcamayı yazdım. Belediye yönetimi akşama kadar kapı kapı gezdi. Şimdi sizlere bugünkü belediye yetkililerinin yaptığı açıklama mantığıyla 2018 Sayıştay raporunda yazan ifadeyi paylaşıyorum. Arkadaşların mantığıyla söylersek bu raporu hazırlayan Sayıştay müfettişleri cami ve Kur'an kurslarının yapımına karşı olmalılar. Belediye’yi borç batağına sokan liste içerisinde camileri yazan müfettişler CHP’li mi acaba? İki tane lüks daire parasına bir caminin giriş katına kreş olarak ihaleye çıkıp Kur’an Kursu yaptığını iddia eden sayın yetkililer. Bu borçlanmanın hesabını bundan sonra sayın müftümüze mi soracağız? Sayıştay’ın muhatabı Müftü Bey mi? Merak edenler il müftülüğüne müracaat etsin demişler.” yorumunda bulundu.

Camilere, Hayrettin Karaman İHL Külliyesi’ne, bazı ilçe camilerine ve cami abdesthanelerinin modernizasyonuna yapılan harcamalara detaylı bir şekilde değinen Yılmaz, Sayıştay raporlarına dikkat çekerek,  Çorum Belediyesi’nin üzerine vazife olmayan hatalı yatırımlarla borç sarmalına girdiğini savundu. Yılmaz açıklamasını, “Çorum halkının bir kuruşunun çarçur edilmesine müsaade etmeyeceğiz.” sözleriyle noktaladı.

Son Güncelleme: 29.09.2019 15:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ali mert 2019-09-25 23:19:37

Bu Tuncay gündemde kalmak popüler olmak için varada yoğada konuşuyor yanlış bilgilerle

Avatar
Çorumlu 2019-09-26 00:43:50

Cami kursan kursu felan buralara para harcanırsa bunlar batıyor nedense. Belediyede çok ayıp ediyor kaç yıldır bir tane olsun herhangi bir heykel bile yapamadı çok ayıp.

Avatar
Hacı Nuri 2019-09-26 09:36:47

Fatihan denilen canlı organizmaya!
CHP Bu ülkeye kaç tane kültür merkezi yaptı diye sormuşsun ya, istersen Eskişehir'e bir bak...

Avatar
Diyelim mi illa? 2019-09-26 16:26:12

Ne çabuk unuttunuz il başkan yardımcısının Çorum'dan kaçtığını ve il başkanının görevden alındığını daha neyi savunuyorsunuz anlamıyorum. Hakikaten nerde AKP İl Başkan Yardımcısı ne oldu unutuldu mu? Zeki Gül'ü belediye başkanı yapan zihniyet görevden alınan zihniyet değil miydi? Yeter artık ALLAH aşkına doğruları konuşun birazda bırakın CHP'yi

Avatar
Veli 2019-09-25 22:30:28

Önceki dönem meclis bu yatırımlara karar vermiş ve onaylamış. İşi yapmak ve borçlanmak başka , hiç yapılmadı diyerek iftira atmak başka. Chp demek 0 ( sıfır) iş çok zulüm demektir

Avatar
Bir soru 2019-09-25 22:53:34

Acabaa Çorum'da CHP belediyeciliği olsaydı kaç kültür merkezinin çivisi çakılmış olurdu yada İzmirliler gibi şu için sıra mi bekliyor olurduk. Yada işten atılanlarin feryadını mı dinliyor olurduk. Hah

Avatar
Melih 2019-09-25 23:15:43

Tuncay Yılmaz sen kimsin kendini ne sanıyorsun biz senin genel müdürünüde biliyoruz

Avatar
Saçmalamışsın 2019-09-25 22:47:05

Söylediklerin Çoruma yapılmamış olsaydı haklı olurdun. Ancak bu hizmetler niye yapıldı diye bağırıyorsun. Yapılmayan, gelmeyen hizmetlerin niçin gelmediğini sorgularsan o zaman senin iyi niyetli ve Çorum sevdalısı olduğuna inanırım. Bu halinle bağcıyı dövme niyetini herkes biliyor. Çoruma hizmet etmek niyetinde olmadığınız gibi hizmet ettirmek gibi de bir niyetiniz yok. Aşgın başkanın hizmet etmesini de engellemeye çalışıyorsun.