Turgut Köyü’nde Muharrem etkinliği

Çorum merkeze bağlı Turgut Köyü’nde Muharrem Ayı nedeniyle aşure programı düzenlendi.

05 Kasım 2014 Çarşamba 16:33
 Turgut Köyü’nde Muharrem etkinliği


Çorum merkeze bağlı Turgut Köyü’nde Muharrem Ayı nedeniyle aşure programı düzenlendi.


Turgut Köyü Cem Evi önünde düzenlenen programa Vali Ahmet Kara, Çorum İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik, Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı, daire amirleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve köy halkı katıldı.


Programın açılış konuşmasını köy muhtarı Müslüm Taş yaptı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı eski Başkanı Durmuş Arslan gerçekleştirdi.


Vali Ahmet Kara konuşmasında Muharrem ayının önemine değinerek, Hz. Hüseyin (r.a) ve yanındaki 72 kişinin susuzluğa bırakılarak katledildiğini söyledi. Kara, Kerbelâ’nın İslam tarihinde yaşanmış en kötü olay olduğunu belirterek, “Bugün tarihte çok önemli bir gün. Bu gün çok acı bir gün. Allah bizi bizden ebediyen ayırmasın.” dedi.


Vali Ahmet Kara, İl Jandarma Alay ve Garnizon Komutanı J. Kd. Alb. Ahmet Çelik ve Emniyet Müdürü Salih Erkan Tarancı’ya programa katılımlarından dolayı teşekkür plaketi takdim edildi.


Programın sonunda ise aşure ikramında bulunuldu.





Son Güncelleme: 05.11.2014 16:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.