Turizmciler uçuş saatlerinden şikâyetçi

Çavuşoğlu Turizm Türk Hava Yolları Genel Satış Çorum Şubesi Müdürü Halit İnaltekin...

15 Ekim 2014 Çarşamba 17:50
 Turizmciler uçuş saatlerinden şikâyetçi


Çavuşoğlu Turizm Türk Hava Yolları Genel Satış Çorum Şubesi Müdürü Halit İnaltekin, Merzifon Havaalanı'ndan THY'nin iç hat sefer saatlerinde değişiklik yapılacağını söyledi.


İnaltekin, 1 Kasım tarihinden itibaren sabah 05.55 olan Merzifon-İstanbul uçuş saatinin 18.30; İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan 23.20 olan Merzifon’a uçuş saatinin ise 16.10 olarak değişeceğini kaydetti.


Çorum’da turizm sektöründe iş yapan firmaların uçuş saatlerinden memnun olmadığını belirten İnaltekin, konuyla ilgili açıklamasında; Merzifon Havaalanı'nda uçaklardaki doluluğun maksimum düzeyde olduğunu, THY'nin Amasya -Merzifon Havaalanı'ndan haftada 7 gün tarifeli sefer düzenlediğini ifade ederek, “Turizmci olarak THY saat değişikliği hakkındaki bilgiden dolayı memnun değiliz. Umudumuz, dileğimiz akşam uçaklarının eskisi gibi sabaha alınmasıdır. Merzifon Havaalanından Amasya, Çorum, Tokat, Samsun işadamı ve daimi THY yolcularının yanında bölge insanları İstanbul'a alışverişe ve gezmeye gidiyor. Merzifon Havaalanı yetkililerinden de aldığımız bilgiye göre bölgeden uçağa çok yoğun talep var. Haftada 3 gün seferle uçuşlara başlayan THY, haftada 7 güne çıkarmakla bölgenin verimli olduğunu ve THY ile uçan bölge insanının memnun olduğu gördü. Sabah saat 05.55 olan Merzifon-İstanbul uçuş saatini 18.30, İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan saat 23.20 olan Merzifon'a uçuş saatini ise 16.10 değiştiren Türk Hava Yolları’nın yeni sefer saatleri ile çok yolcu kaybedeceğini düşünmekteyiz. Bölgeyi iyi tanımamız hasebiyle uçak saatleri eskisi gibi sabaha alındığı takdirde THY bölgede yolcusunu kat kat artırır diye düşünmekteyiz.


SAAT DEĞİŞİKLİĞİ YERİNE EK SEFER TALEBİ


Ayrıca THY saat değişikliği yapacağı yerine ek sefer koysa daha verimli olur. THY yönetiminden yanlış olan yeni saat uygulamasının iptal edilerek  kış tarifesinde uçuş saatleri eskisi gibi düzenlenemiyorsa 2015 yaz tarifesinde ilave seferlerle haftada yedi olan uçak sayısının artırılmasını ve eskiden olduğu gibi sabah  ve gece uçuşların olmasını istemekteyiz." dedi.


Konuyla ilgili turizmcilerin yorumları ise şöyle;


Anitta Hotel Genel Müdürü  Hasan Özer Gökmen:
“THY, İstanbul-Merzifon uçuş saatlerinin değişmesi ve yeni uçuş saatleri ilimize olumsuz yansıyacak. Otelimizde konaklama yapan yerli ve yabancı şirket yetkililerinin olumsuz eleştirilerine maruz kalmaktayız. THY yetkililerinin yeni uçuş saatlerini tekrar gözden geçirmeleri ve eski uçuş saatlerinin devam etmesi konusunda duyarlı davranmalarını rica ediyoruz.


Aniş Turizm yetkilisi Ayfer İnaltekin:
Kasım ayında akşam olarak başlayacak olan THY uçak saati tekrar eskisi gibi sabaha alınmalı. Çorumlu sanayici ve iş adamları ve yolcular için tek çözüm, uçuş saatlerinin dış hat bağlantılı olması. İş adamlarımız için yalnızca ticari malı üretmek değil pazarlama ve yerine ulaştırma da çok önemli.”


Çorum Genç Turizmciler Dernek Başkan Vekili Duran Doğan:
Uçuş saatlerinin sabaha alınması konusunda THY’ye tarife değişikliği için kamuoyu oluşturmalıyız. Akşam uçuşlarının uygun saat olmadığını her seferinde yetkililere söylemeliyiz. Çorumlu sanayici ve iş adamları ve yolcular için tek çözümün, uçuş saatlerinin eskisi gibi sabah olmalıdır.” 




Son Güncelleme: 16.10.2014 10:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165