Türkeş rahmetle anılıyor

MHP’nin merhum Genel Başkanı Başbuğ Alparslan Türkeş, vefat yıldönümünde rahmetle anılıyor.

03 Nisan 2019 Çarşamba 15:52
Türkeş rahmetle anılıyor

MHP’nin merhum Genel Başkanı Alparslan Türkeş, vefat yıldönümünde rahmetle anılıyor.

MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, Başbuğ Türkeş’in vefatının üzerinden 22 koca sene geçmesine rağmen kendisine karşı besledikleri sevginin hiç azalmadığını, sahip oldukları bağlılık ve sadakatin hiç eksilmediğini bildirdi.

İşte Kaynar’ın o açıklaması:

“4 Nisan 1997 tarihinde, fani hayattan ebedi âleme arkasında gözü yaşlı milyonlar bırakarak göçen Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i rahmet, minnet ve dualarla anıyoruz. Vefatının üzerinden 22 koca sene geçmesine rağmen kendisine karşı beslediğimiz sevgi hiç azalmamış, sahip olduğumuz bağlılık ve sadakat hiç eksilmemiştir. Milliyetçi-Ülkücü Hareket olarak onu anarken, bir kez daha eşsiz hatıralarıyla dolup taşmaktayız.

Bilinmelidir ki Alparslan Türkeş, 80 yıllık hayatının hemen hemen tamamını ülkülerine vakfetmiş bir şuur, gönül ve dava insanıydı. Attığı her adım, milletimizin yararına; söylediği her söz, vatan lehinedir.

O, bir siyasal hareketin mimarı olmasının yanı sıra, yüksek ahlâkın, sağlam karakterin,sarsılmaz inancın ve ufuk ötesini gören millî bir öngörünün de temsilcisi olmuştur. O’nun tavizsiz, millî, donanımlı, sağlam ve tutarlı siyaseti, Türkiye’nin geleceği ve Türk milleti için ümit kaynağı olmuştur.

Başbuğ’un iki büyük eseri vardır. Bunlardan birincisi Türk siyasî hayatında milliyetçiliğin yegâne siyasi gücü olan Milliyetçi Hareket Partisi’dir. İkincisi ise üzerine titreği, büyük umutlar beslediği ve geleceği emanet ettiği Ülkücü Türk Gençliği’dir: Bu iki anıt eser, milliyetçileri ve ülkücüleri, toplumun sıradan bir ferdi olmaktan çıkarmış, onları bir kimliğe, bir aidiyete, bir davaya ve bir sevdaya yönelterek millî ve tarihî sorumlulukla donatmıştır.

Türkiye’ye sahip çıkmanın, Türk milletini yükseltmenin çaresi Türk milliyetçiliği, karşı karşıya kaldığımız güçlükleri yenecek ve ezecek siyasal adres ise Milliyetçi Hareket Partisi’dir.

Milliyetçi Hareket Partisi, merhum Alparslan Türkeş’ten devraldığı seviyeli, ilkeli, tutarlı siyaseti ile Türkiye’mizi, 21. yüzyılda lider ülke olma hedefine inşallah ulaştıracak ve Türk milletinin önündeki tüm engelleri yıkacaktır.

Bu vesile ile kalplerimizdeki yeri, gönlümüzdeki zirvesi hiç değişmeyecek olan Merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey’i ve aziz ülkü şehitlerini saygı, sevgi ve rahmetle yâd ediyorum. Merhum liderimizin kabrinin nur, mekânının Cennet olmasını Cenâb-ı Allah'tan diliyorum.

Ruhu şad olsun.

MHP Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan da yaptığı açıklamada, şöyle dedi:

“Milliyetçi Hareket’in efsanevi lideri Alparslan Türkeş’i vefatının 22. ölüm yıldönümünde özlemle, saygıyla anıyoruz. Necip Türk Milletinin yetiştirdiği en önemli devlet adamlarından biri olan cennet mekân Başbuğ Alparslan Türkeş’in ebedi âleme intikalinin yıl dönümünde O’nun fikirlerinin ne kadar değerli olduğunu bugünlerde çok daha iyi anlıyoruz. Öngörü ve uzak görüşlülüğünü geniş vizyonuyla birleştiren Başbuğ Alparslan Türkeş’in devlet ve siyaset hayatında benimsediği ideal, ülkü ve erdem gibi üstün değerleriyle her zaman millete mal olmuş

tarihi bir şahsiyettir.

Merhum Alparslan Türkeş, hayatı boyunca verdiği mesajlarla Türk siyasetine yön vermiş, Türk Milleti’ne ve Türk Dünyası’na hizmet etmiş; Devletin selameti, milletin bekası, Cumhuriyetin ilelebet yaşayabilmesi için her türlü fedakârlığa göğüs germiş bir Devlet adamıdır. O sadece bir siyaset adamı değil, gerçek bir vatan sevdalısı, Türk Milleti ve Türk Devleti’ne olan bağlılığı ile Türk siyasetinde yeri zor doldurulacak büyük bir devlet adamıdır. Alparslan Türkeş Türk siyasetinin daima aranan, fikirlerine başvurulan Bilge bir insan olarak şartlar ne olursa olsun önce “Ülkem, Devletim, Milletim” diyen bir anlayışa sahipti. O’nun bu köklü devlet, millet aşkı ile ileri görüşlülüğü, birleştirici, uzlaşmacı, barışçı, yapıcı, rejimin korunması ve güçlendirilmesi yolundaki siyaseti sayesinde birçok kriz ortamındançıkılmış, huzura kavuşulmuştur. Geniş ufku, Milletine karşı olan derin sevgisive muhabbeti O’nu bütün Türk Dünyasının bilge lideri, Başbuğ’u haline getirmiştir. En büyük ideallerinden birisi olan, Türk Devlet ve Topluluklarının kardeşlik, dostluk, birlik, dirlik, işbirliği ortamında birleşmeleri için iddialarını, özlemlerini Türk Dünyasına ulaştıran kişiliktir. Başbuğ Alparslan Türkeş, geleceğimizin teminatı ve sahibi olan Türk Gençliğine daima özel bir önem vermiş; Gençliğimizin, Türk töresinin ve İslam ahlakının güzelliklerini tanıması ve benimsemesi doğrultusunda, gelecek nesiller için geceli gündüzlü durmadan çalışan, Türk Milletinin yetiştirdiği en büyük Devlet Adamlarından biri olmuştur. Toplumu saran manevi boşluğun tehlikelerini, toplumsal huzurun ahlaklı ve dürüst insanlarla temellenebileceğini her fırsatta dile getirmiştir. "Ezan dinmez, Bayrak inmez, Vatan bölünmez" diyerek tek devlet, dek dil, tek bayrak ülküsünü savunan; Verdiği demokrasi mücadelesi her geçen gün daha iyi anlaşılan Başbuğ Alparslan Türkeş’i ebediyete intikalinin 22. yıldönümünde rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz. Mekânı Cennet, Ruhu şad olsun.”

Son Güncelleme: 03.04.2019 16:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.