Türkiye okyanusta kaybolan Çorumlu genç için devrede

Amerika’da eğitim gören Çorumlu genç arkadaşları ile birlikte gittiği okyanusta kaybolurken, yakınları Cumhurbaşkanlığı'ndan yardım istedi. Gazeteci Cüneyt Özdemir, Türkiye makamlarının Çorumlu genç için devrede olduğu bilgisini paylaştı.

31 Mayıs 2020 Pazar 11:03
Türkiye okyanusta kaybolan Çorumlu genç için devrede

Amerika’da eğitim gören Çorumlu  genç arkadaşları ile birlikte gittiği denizde kayboldu. Olay 28 Mayıs 2020 Perşembe günü sabah saat 10:30 sularında, Webb Tract'in kuzeyindeki San Joaquin Nehri'nde meydana geldi.


Aslen Kargı ilçe nüfusuna kayıtlı Umut Felik'in bulunması için ABD Sahil Güvenlik Birimleri arama yaparken, gencin ailesi Cumhurbaşkanlığı’ndan yardım talebinde bulundu.
Halen Amerika’da gazetecilik yapan Cüneyt Özdemir de, Çorumlu gencin bulunması için  büyükelçilik ve konsolosluk koordinesinde arama çalışmalarının yapıldığını, ayrıca Dış İşleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuyla yakından ilgilendiği ve aileyle irtibatlı olduğu bilgisini paylaştı.


AMERİKA’YA EĞİTİM İÇİN GİTTİ
Çorum'un Kargı ilçesi nüfusuna kayıtlı Umut Felik, Amerika’da arkadaşlarıyla birlikte gittiği nehirde kayboldu. Yüzmek için San Joaquin nehrine atlayan ve bir daha bulunamayan genci kurtarmak için çalışmalar sürerken, Çorum’un Kargı esnafından mobilyacı Ahmet ve Sacide Felik'in Amerika'da üniversitede eğitim gören oğlu 27 yaşındaki Umut Felik, 4 arkadaşı ile beraber bot ile okyanusa açıldı. Bu sırada yüzmek için San Joaquin nehrine atlayan Umut Felik, bir daha çıkamadı.

ARKADAŞLARI ARADI AMA BULAMADILAR
Gelişmeler üzerine 3 yabancı uyruklu arkadaşı Umut’u bulmak için okyanusa girdi, ancak bulunamadı. Olay Amerikan Sahil Güvenlik Birimilerine ihbar edildi. ABD Sahil Güvenlik Birimi arkadaşları tarafından 8 saat boyunca arama yapılırken, havanın kararması nedeniyle arama çalışmalarına ara verildi. Bir sonraki gün başlatılan arama çalışmaları yine hava muhalefeti sonucu ancak 5 saat sürerken, kaybolan gencin kardeşi Cumhurbaşkanlığı’ndan yardım istedi.
Amerika’da mesleğini sürdüren Gazeteci Cüneyt Özdemir de, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, “SF’de kaybolan Ümit Felik’in bulunma çalışmaları ile ilgili bir bilgiyi paylaşmak istiyorum. Washington Büyükelçiliği ve LA Konsolosluğu koordinesinde arama çalışmalarının yapıldığı ve Sayın Mevlüt Çavuşoğlu’nun konuyla yakından ilgilendiği ve aileyle irtibatta olduğu belirtildi.”ifadelerine yer verdi.

Son Güncelleme: 14.06.2020 17:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.