Türkiye Ralli Şampiyonası finali sona erdi

Türkiye Ralli Şampiyonası 43. Hitit Rallisi'nin final yarışları sona erdi.

29 Ekim 2016 Cumartesi 19:20
Türkiye Ralli Şampiyonası finali sona erdi

Türkiye Ralli Şampiyonası 43. Hitit Rallisi'nin final yarışları sona erdi. 

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından düzenlenen şampiyonanın 7. ve son yarışı olan 43. Hitit Rallisi, Ankara Otomobil Sporları Kulübünün (ANOK) organizasyonu ve Çorum Belediyesi'nin desteğiyle Çorum'da gerçekleştirildi. Final yarışları sonucunda pilotlar kategorisinde Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez, takımlar kategorisinde de Castrol Ford Team Türkiye, şampiyon oldu.

Çorum Barajı mevkisindeki Ahmediye ve Gemed etabında yapılan yarışlarda mücadele eden 35 takım, toplam uzunluğu 157 kilometre, özel etap toplamı ise 71 kilometre olan final yarışında en iyi dereceyi yapabilmek için mücadele etti. Şampiyona kapsamında iki etap, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde oğlu Abdullah Tayyip ile şehadet şerbetinden içen Erol Olçok ve Nisan ayında vefat eden TOSFED'in üst düzey yöneticilerinden Cem Celal Işık'ın anısına yapıldı.

Yarışlar sonunda pilotlar kategorisinde Murat Bostancı-Onur Vatansever birinci, Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikinci, Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz üçüncü oldu. Takımlar kategorisinde ise Castrol Ford Team Türkiye birinci, Neo Motorspor ikinci, BC Vision Motorsport üçüncülüğü elde etti.

Sezonun son yarışı olan 43. Hitit Rallisi'nin sonuçlarının ardından 2016 Türkiye Rallisi Şampiyonası'nda dereceye giren pilot ve takım sıralaması da belli oldu. Pilotlar kategorisinde Yağız Avcı-Bahadır Gücenmez ikilisi sezonu şampiyon olarak tamamlarken, Orhan Avcıoğlu-Burçin Korkmaz ikilisi ikinci, Murat Bostancı-Onur Vatansever ikilisi de üçüncülüğü elde etti. Takımlar kategorisinde ise sezon şampiyonu Castrol Ford Team Türkiye olurken, Neo Motorspor ikinci, BC Vision Motorsport da üçüncü oldu. Yarışmaların ardından Çorum Belediyesi önünde ödül töreni düzenlendi.

Dereceye giren takım ve pilotlarına kupalarına AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Haşim Eğer, ANOK Başkanı Mesut Sami Bıyık tarafından verildi.

İHA


Son Güncelleme: 29.10.2016 19:38
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165