‘Türkiye yok edilmek isteniyor’

Türk Büro Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde ve...

23 Temmuz 2015 Perşembe 19:28
 ‘Türkiye yok edilmek isteniyor’


Türk Büro Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam, Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde ve diğer illerimizde yaşanan terör saldırılarını lanetlediği basın toplantısında, Türk Devleti’nin yok edilmesi için oyunlar oynandığına dikkat çekti.


Sendika binasında düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Türk Büro Sen Çorum Şube Başkanı Sami Çam, dış güçlerin Türkiye’yi Afganistan’a, Ankara’yı ise Kabil’e çevirmeye çalıştıklarını ama Türkiye’nin buna izin vermeyeceğini söyledi.

Türk Büro Sen Şube Başkanı Sami Çam konuşmasına şöyle devam etti:


‘TÜRK DEVLETİNİ YOK ETMEK İÇİN HER TÜRLÜ OYUNU OYNUYORLAR’


“Bu coğrafyayı yurt tutuğumuz günden bu yana hiçbir zaman düşmanı ve fitnesi eksik olmayan ve sadece düşünceleri Türk milletini bu coğrafyadan söküp atmak isteyenler, her zaman dışarıdan acık savaş yaparak ya da içerinden tedarik ettiği yerli işbirlikçileri ile ülkemize ve bu aziz milletimize çeşitli zamanlarda telafisi mümkün olmayan acılar yaşatmışlardır. Son günlerde Ülkemizde yaşananlara bakıldığında, Suruç’ta 32 vatandaşımızın öldürülmesi ile başlayan, 1 asker ve 2 polisimizin şehit edilmesi ve doğu güneydoğuda Anadolu bölgesinde her gün yakılan araçlarla devam eden süreç bize şunu göstermiştir ki gizli emelleri olanların uyumadığını, Türk devletini yok etmek için kardeş kavgası dahil her türlü oyunlarını vatan toprakları üzerinde oynandığını bir kez daha göstermiştir.


‘TÜRKİYE’Yİ AFGANİSTAN, ANKARA’YI  KABİL YAPMAYA GÜÇLERİ YETMEYECEK’


Urfa’da  Hz İbrahim’i yakmayan ateş, Türk milletinin hoşgörüsünü, kardeşliğini, birlik ve beraberlik duygusunu da  yakmayacaktır. Küresel güçlerin tezgâhında işlenmiş paslı şarapnel parçaları ve sıkılan kurşunların Türkiye’yi Afganistan, Ankara’yı Kabil yapmaya güçleri yetmeyecektir. Türk devleti ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünden taviz koparmak ve bir kaos ortamına çekmek isteyenler, ülkeyi orta doğunun mezhepsel kavgalarına ve kardeş kavgasına çekerek, Çorum’u Beyrut’laştıramayacaklar. Bu ülkenin iç dinamitleri ve köklü devlet yapısı, kurumları, Türkiye Kamu Sen buna müsaade etmeyecektir. Başından beri söylediğimiz Teröre ve teröriste taviz vererek çözüm bulacağını sananlara, Türk Milletinin tüm değerlerini yok etme gayretine girenlere, yiğit vatan evlatlarının kalleşçe öldürülmesine, analar ağlamasın aldatmacasıyla şehit analarının yüreğinin yanmasına neden olanlar artık kendine gelmeli ve ülkeyi getirdikleri çıkmazı görmelidirler.


‘TÜRKİYE’Yİ SURİYELİLEŞTİRMEK İSTİYORLAR’


Adına çözüm süreci denen, bize göre ise bir ihanet süreci olan bu görüşmelerin toplumsal barışa katkı sağlamadığı ortadadır. Teröristle pazarlık yapmanın terörü ne kadar azdırdığını, pervasızlaştırdığını  ve küstahlaştırdığını Türk milleti artık görmeli ve tepkisini koymalıdır. Her şey Türk milletine göre Türk milletinin çıkarlarını koruyan gözeten kardeşlik hukukun hakim olduğu doğulusu, kuzeylisi ile bir olmuş, iri olmuş, yedi düvele meydan okumuş milletimiz bu zorlukların da üstesinden geleceğinden şüphe duymadan ileri görerek, ona göre konum belirlemeliyiz. Bu bağlamda ağa babalarından alınan emir ve direktiflerle kendisini orta doğunun çorba kaşığı sanan söz de Müslüman terör örgütüne asla müsamaha gösterilmemelidir. Yine bölgemizde yılarca vahşi cinayetler ve katliamlar yapan PKK terör örgütünün İŞİD i bahane ederek Türkiye’yi Suriye’leştirmek istemesine izin verilmemelidir. Tüm terör örgütleri ile Türk devleti mücadele etmelidir. Devletin bir bölgesinde kısmen kaybolan otoritenin tekrar sağlanmalıdır.


‘SİZ BU KANUNLARI KİME KARŞI ÇIKARTTINIZ? ‘


Yaşananlara bakıldığında ülkemizin bir bölgesinde hizmet götürmek için çalışan insanlarımız tehdit edilmekte, devletin iş makineleri yakılmakta, ekmeğini nakliye ile sağlayan esnafımızın ekmek teknesi Tırları yakılmakta, yollar kesilmekte, koruyucular kaçırılmakta tüm bu eylemleri yapanlar açılıma zarar gelmemesi adına elini kolunu sallayarak gezmekte. Hükümetin seçim öncesi çıkarmış olduğu iç güvenlik paketine rağmen İstanbul un göbeğinde elinde uzun namlulu silahlarla terör örgütü yandaşları eylem yapabilmekteler, bir siyasi partinin lideri silahlanma çağrısı yapmaktadır. Kanunlar uygulanmak için çıkartılır. Bizim o zamanda söylediğimiz gibi siz bu kanunları kime karşı çıkarttınız? Madem terör örgütleri için uygulamayacaktınız neden çıkartınız? Anadolu’da yaşayan masum vatandaşlara uygulamak için mi çıkarttınız? Bu soruların cevabını yetkilerin vermesi lazım .


‘BU TOPRAKLAR, BARIŞIN VE  KARDEŞLİĞİN MAYALANDIĞI TOPRAKLARDIR’


Şu da bilinmelidir ki hiç kimsenin Türk devletinden toprak istemeye ve ya tehdit etmeye hakkı da yoktur, haddi de değildir. Başka hiçbir millete nasip olmayan bu yüce millet askere giden evlatlarını davulla zurna ile kına yakarak göndermektedir. Bu topraklar insanlık aleminde barışın ve kardeşlik mayasının mayalandığı Anadolu topraklarıdır. Hoca Ahmet Yesevi’den , Mevlana’ya ,Hünkar Hacı Beştaş’tan Yunus Emre ye kadar birçok değerlerimizin  sevgi, hoşgörüyü ve barış ikliminde mayalandığı topraklardır. Aziz milletimiz bu iklimin bozulmasına sebep olacak kaynağı yabancı menşeili kirli fikir ve düşüncelere asla taviz vermeyecektir. Türkiye Kamu Sen ve Türk Büro sen olarak Suruç’ta meydana gelen saldırıyı, PKK terör örgütü tarafından yapılan saldırılarda şehit düşen 1 askerimiz ve 2 polisimize bir kez daha Allah’tan rahmet ailesi, yakınları ve necip Türk Milleti’ne başsağlığı diliyorum.”






Son Güncelleme: 23.07.2015 19:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165