Türkiye’de bir ilk

Özel öğrenciler ‘Aşmak İçin Hareket’ kampanyası kapsamında buz pateni yaptılar, bovlingi oynadılar, ayrıca ilk defa Off Road yapacaklar.

14 Aralık 2016 Çarşamba 09:28
 Türkiye’de bir ilk

Özel öğrenciler ‘Aşmak İçin Hareket’ kampanyası kapsamında buz pateni yaptılar, bovlingi oynadılar, ayrıca ilk defa Off Road yapacaklar.

Türkiye’de ilk olan buz pateni ve Off Road aktivitesinin fikir alt yapısında Beyazay Derneği Çorum Şubesi Başkanı Dr. Neslihan Hüsülüoğulları’nın katkısı var.


Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva’nın da katıldığı etkinliklerin açılışı dün yapıldı. Öte yandan a www.corumhakimiyet.net’te yer alan habere göre, Beyazay Derneği Çorum Şubesinin başlattığı T.C. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde, Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Çorum Belediyesinin destekleriyle yürüteceği ‘Aşmak İçin Hareket’ kampanyası Çorum’da düzenlenen etkinliklerle başladı.


Buharaevler Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliğe Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Gençlik ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Beyazay Derneği Çorum Şubesi Başkanı Neslihan Hüsülüoğulları kurum ve kuruluşların temsilcileri ile öğrenciler katıldı.


Beyazay Derneği Çorum Şubesi Başkanı Neslihan Hüsülüoğulları kampanyanın amacının engelli bireyler ile engelsiz bireyleri tanıştırmak olduğunu söyleyerek, “Engelleri aşarken diğer çocuklarımızı da işin içine kattık. Farklı bir sporla başlayalım dedik. 1 aydır çalışma yapıyorlar. Bundan sonra da Off Road düşünüyoruz. Kamu kurumlarımız, Çorum Belediyesi bize çok destek veriyor. Onların bu desteği ile daha farklı etkinlikler yapıyoruz. Biz engelliler olarak engelsiz kent Çorum olduk” dedi.


Beyazay Derneği Genel Başkanı Lokman Ayva, Çorum’daki çalışmaların sınırları aştığını belirterek, “Bu kampanya ile hayallerimizin sınırlarını aştık. Biz kendimizi aşma konusunda gayet iyiyiz. Toplumumuza diyoruz ki gelin hep beraber ön yargılarımızı, önümüzdeki engelleri aşmak için spor yapalım, hareket edelim. Çorum şuanda yaptığı çalışmayla Avrupa’daki çalışmaların önüne geçmiş durumda” diye konuştu.


Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan’da Çorum Belediyesinin engelli dostu bir belediye olduğunu vurguladı.


Çorum Belediyesinin yaklaşık 300 engelliye hizmet verdiğini de ifade eden Candan, “Çorum Belediyesi olarak engelli dostu bir belediyecilik yapıyoruz. Devletimiz git gide daha sosyal bir devlet oluyor. Belediyeler de sosyal belediyecilik vasfını daha öne çıkarıyor. Bizi heyecanlandıran yatırımlar engellilere yapılan yatırımlar. Bu alanda ciddi memnuniyet sağlıyoruz. Bu memnuniyeti onlarda görünce bu anlamda yapacağımız yeni yatırımları da planlamak için motive oluyoruz. Yaklaşık 300 engelliye hizmet veriyoruz” şeklinde konuştu.


Programda engelli öğrenciler buz pateni ve bowling oynadılar.




Son Güncelleme: 14.12.2016 12:21
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.