Tutanaklara geçen tepki

HDP Diyarbakır vekili Remziye Tosun'ün tülbentli provokasyonuna Milletvekili Erol Kavuncu'dan sert tepki geldi.

11 Aralık 2022 Pazar 00:34

HDP Diyarbakır vekili Remziye Tosun, önceki gün TBMM'de süren bütçe görüşmeleri sırasında söz alarak kürsüye geldi. Burada Türk Silahlı Kuvvetleri'nin sınır ötesi operasyonlarına karşı çıkarak, 'savaş politikası' diyen Tosun, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük istedi ve protesto için tülbendini kürsüden fırlattı.

HDP'li vekillerin söz konusu provokasyonuna AK Parti ve MHP'li milletvekilleri tarafından tepki gösterildi.

HDP'Lİ VEKİLDEN HADSİZ SÖZLER

HDP Diyarbakır vekili Remziye Tosun, TBMM'de yaptığı konuşmada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin terör örgütü PKK/YPG'ye yönelik sınır ötesi operasyonlarına karşı çıkarak, 'savaş politikası' dedi.

TÜLBENTLİ PROVOKASYON

Tosun, teröristbaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük istedi ve protesto için tülbendini kürsüden fırlattı.

Tosun skandal açıklamalarında şunları söyledi:

"... Çatışmaların son bulması için, tecrit sisteminin kaldırılması için, bu coğrafyaya onurlu barış gelmesi için, tülbendimi savaş kararlarının verildiği buraya atıyorum. Operasyonlar durdurulsun, İmralı tecridi kaldırılsın, onurlu barışın yolu açılsın."

KAVUNCU: 'HADSİZ KADIN, ALLAH BELANI VERSİN'

HDP’li vekilin provokatif sözleri ve başörtüsünü yer atmasına AK Parti Çorum Milletvekili Erol Kavuncu, “Hadsiz kadın, Allah belanı versin’ sözleriyle tepki gösterdi. Bunun üzerine HDP Grup Başkanvekili, Kavuncu’nun TBMM içtüzük gereği ‘kaba ve yaralayıcı dil ve hakaret etmekten’  meclis dışına çıkarılmasını ya da kınama cezası verilmesini istedi.

Milletvekili Kavuncu da, ‘Ben sözümün arkasındayım’ diyerek karşılık verirken, AK Parti Grup Başkan Vekili de Kavuncu’yu savundu.

Tartışmalardan sonra meclis başkanvekili oturuma ara verdi.

Son Güncelleme: 11.12.2022 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovarlar 2022-12-11 10:31:36

BU PİSLİKLERİ BU GÜZELİM ÜLKE'MİN BAŞINA BELA ETTİNİZ. RAHMETLİ REİSİMİZ MUHSİN YAZICIOĞLU DEFALARCA SÖYLEDİ. TERÖRLE MÜCADELE OLUR, MÜZAKERE OLMAZ DİYE SENELERCE SÖYLEDİ. OY UĞRUNA CANIM ÜLKE'Yİ NE HALE GETİRDİNİZ. BİR DE ÜSTÜNE ÜSTLÜK GÜZELİM MECLİSİMİZDE SOKTUNUZ, ORAYIDA KİRLETTİNİZ. BU ÜLKE SİZİN ÇIKARLARINIZ İÇİN NELER ÇEKTİ NELER. REİSİMİZ MUHSİN YAZICIOĞLU'NA ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN. DOĞRU VE DÜRÜST İNSANLARI BU ÜLKE DE YAŞATMAZLAR.

Avatar
Efsane 2022-12-11 22:32:25

Show mecliste showdan başka boş geveze işlerden başka ne var ki. Eğer sizin konusmanizla bu memleket duzelseydi.Biz bütün sorunlarımızı bitirmiştik. Ne yazık ki siz konuştukca bu ülke daha çok sıkıntı çekiyor.

Avatar
Vatandaş 2022-12-11 15:40:00

Kedi fare yakalamış arada sırada

Avatar
Hasan 2022-12-11 12:03:59

Aferin Keko Erol a haddini bildirmiş, ilk defa bir iş yapmış tebrikler

Avatar
Hoca... 2022-12-12 20:42:43

Haddini bildirmekle iyi yapmışsın da, bunların şımarıklığı fetö gibi sizin yüzünüzden. Çünkü eli göğsünde fotoğraf çektirmek hiç mi hiç samimi olmuyor.

Avatar
Seçmen 2022-12-12 22:56:10

Tutanaklara geçti deyon yani

Avatar
Çorum 19 2022-12-13 01:20:28

Dün dündür bugün bugündür bu gözler neler gördü kulaklar neler duydu dün kahraman bugün vatan haini dün vatan haini bugün kahraman onun için nema siyaset nema oy verme