Üç sürpriz havalimanı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 7 ilde yeni havalimanı inşaatı için düğmeye bastı. Listede Alaçatı, Rize ve Antalya'ya yapılacak havalimanları sürpriz oldu.

23 Kasım 2016 Çarşamba 16:35
 Üç sürpriz havalimanı


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 7 ilde yeni havalimanı inşaatı için düğmeye bastı. Listede Alaçatı, Rize ve Antalya'ya yapılacak havalimanları sürpriz oldu.


Her 100 kilometrede bir havalimanı projesi kapsamında, Yozgat, Rize-Artvin, Bayburt-Gümüşhane (Salyazı), Niğde-Aksaray, Karaman, İzmir Çeşme Alaçatı ve Batı Antalyahavalimanlarının yapımı planlanıyor.


Alaçatı, Antalya ve Rize'ye yapılacak havaalanları sürpriz olarak niteleniyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı verilerinden derlenen bilgilere göre, ulaştırma sisteminin en önemli dişlilerinden biri olan havacılıkta 2003'ten bu yana sektörün gelişmesi için köklü adımlar atıldı. Aktif havalimanı sayısı 55’e çıkan yurt içi uçuş ağına, gelecek dönemde Yozgat, Rize-Artvin, Bayburt-Gümüşhane (Salyazı), Niğde-Aksaray, Karaman, İzmir Çeşme Alaçatı ve Batı Antalya havalimanlarının eklenmesi planlanıyor.


Yurt içinde havayolunu kullanan vatandaşların ve yabancı konukların yüzde 90’ı karayoluyla 100 kilometre yol alarak herhangi bir havalimanına erişebiliyor. 2023’te havayolunu yurt içinde kullanan her birey, 100 kilometre mesafe katettikten sonra herhangi bir havalimanına ulaşabilecek.(İnternethaber)

Son Güncelleme: 23.11.2016 19:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mehmet uysal 2016-11-23 16:52:50

Her memlekete hava limanı bizim memlekete nedense yok böyle birşey her hizmetin en sonundan faydalanan benim gariban memleketim her yatırımın kuyruk tarafından yararlanıyoruz demekki hükümete hiç oy veren yok bumemlekette kısacası her memlekete çifter yatırım yapılırken benim memleketimin bu pasarlardan mahrum kalması beni ve halkımızı derinden üzmektedir saygılarımla

Avatar
Sungurlu 2016-11-23 18:29:06

Çorum bu kadar mı gözden kaçıyor arkadaş? Yazık ya! Çorum Rusya'da bir şehrin adı mı ya!

Avatar
Sungurlu 2016-11-23 18:37:20

Hani üçün içinde Çorum yok!!