Uğurcuklar Kreşi'nde yılsonu gösterisi

Çorum Özel Uğurcuklar Kreş ve Gündüz Bakım Evi 2015-2016 eğitim öğretim yılına 2 gün süren görkemli bir yılsonu programı ve mezuniyet töreni ile veda etti.

28 Haziran 2016 Salı 14:30
Uğurcuklar Kreşi'nde yılsonu gösterisi

Çorum Özel Uğurcuklar Kreş ve Gündüz Bakım Evi 2015-2016 eğitim öğretim yılına 2 gün süren görkemli bir yılsonu programı ve mezuniyet töreni ile veda etti.

Programa Özel Uğurcuklar Kreş ve Gündüz Bakım Evi Müdüresi Özden Özkeser ve çok sayıda öğrenci velisi katıldı.


Saygı duruşu ve Uğurcuklar kreş öğrencilerinin İstiklal Marşı’nı okuması ile başlayan yılsonu gösterisinde konuşma yapan Özel Uğurcuklar Kreş ve Gündüz Bakım Evi Müdüresi Özden Özkeser, Bir anne babanın; çocuğuna bırakabileceği en büyük miras eğitimdir. Eğitim; bir ağaca benzer kökleri okulöncesidir. Günümüz koşullarında bilim ve bilgiye; dolayısıyla eğitime duyulan ihtiyaç giderek artmaktadır. Dünyanın merkezinde faaliyet gösteren Uğurcuklar Kreş ve Gündüz Bakım Evi olarak bizlerde yavrularımıza, güler yüz, sevgi ve bilgi de güneş gibiyiz. Onları aydınlatıp ısıtıyoruz dedi.


Özkeser, “Çocuklarımızın toplum önünde kendini ifade edebilmeleri, kendilerine olan güvenlerini gösterebilmeleri, Türk kültürünü tanıma ve sergilemeleri için, büyüdüklerinde arşivlerinde tatlı anılarının olduğu bir gün yaşatmak için onların en büyük destekçisi siz anne ve babalar hepimiz bugün burada onlar için toplandık. Onlar çok çalıştılar ve ilk meyveleri olan bu gösteri için hazırlandılar. Bu yıl sayımız arttığı için yılsonu programımızı iki gün yapıyoruz. Siz değerli misafirlerimize programımıza katılarak bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmadığınız için teşekkür ediyorum" diye konuştu.


Öğrenci velileri adına konuşma yapan Vedat Çakırtekin, Ayten Akcan, Gözde Çınar ve Muammer Cengil’in konuşmalarından sonra sahne alan çocuklar öğretmenleri ile birlikte hazırlamış oldukları gösteriler de, aileler kimi zaman eğlendi, kimi zaman hüzünlendi. Uğurcuklar sınıfının “Büyümek istiyorum”, “Tuttu fırlattı kalbimi” dans gösterisi,  Atom Karıncalar sınıfının “Aşk Aşk”, “Ispanaklı Yumurta Tarifi” gösterisi, Zeka Küpleri sınıfı “Türkiyem”, “Serenad” dans gösterisi,  Bilginler sınıfının “Çanakkale Harbi”, “Atatürk Çocukları ve Korosu” gösterisi, Dahiler sınıfının “Hayat Bayram Olsa”, “Dahiler Sözlü Oluyor” gösterisi, Ateş Böcekleri sınıfının “Ateş Böceği” gösterisi ve Mucitler sınıfının “Bölgeler”, “Kurtuluş Savaşı” draması ile program devam etti.


Gösterilerin içeriğinde verilen milli ve manevi değerler izleyenlerin milli ve manevi duygularını kabartırken, Bilginler sınıfı öğrencisi Zümra Okumuş ve Ateş Böcekleri sınıfı öğrencileri Gökçe Güngör, Bahar Özenç ve Arslan Ege Eker'in İstiklal Marşı’nı okuması salon da büyük alkış aldı. Hattuşaş Halkoyunları Derneği ekibinin zeybek gösterisi ve Şeref Bozkurt yönetimindeki semazen gösterisi izleyenleri büyüledi.


Program sonunda mezun olan Bilginler ve Mucitler sınıfı öğrencilerinin diplomalarını öğretmenleri ve velileri birlikte verdi. Geleceğe merhaba haydi kepler havaya diyerek öğrencilerin kepleri havaya atması ile gece sona erdi. 







 

Son Güncelleme: 28.06.2016 14:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.