Uğurludağ’da evde bakım hizmeti

Uğurludağ Kaymakamlığı tarafından örnek bir proje hayata geçirildi.

01 Ekim 2014 Çarşamba 17:23
 Uğurludağ’da evde bakım hizmeti


Uğurludağ Kaymakamlığı tarafından örnek bir proje hayata geçirildi. 

Sosyal Hizmet Destek Projeleri kapsamında ilçede yaşayan yaşlı ve bakıma muhtaç durumda bulunan 50 kişiye evinde bakım hizmeti verilecek.

Uğurludağ Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu önderliğinde hayata geçirilen projeye Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlılığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü Fon Kurulunca 187 bin TL kaynak tahsis edildi.

Uğurludağ Kaymakamı Hasan Gümüşçüoğlu, bu proje ile ilçe merkezinde yaşayan sosyal ve ekonomik yönden yoksulluk içinde bulunan yardıma ve bakıma muhtaç, kimsesi olmayan, huzur evi hizmeti istemeyen 65 yaş üzeri 50 yaşlının kendi bulundukları sosyal çevreden ayrılmadan, evde bakım hizmetleri desteklenerek daha sıhhi ortamlarda yaşamalarının sağlandığını söyledi.

Proje sayesinde bir taraftan korunmaya, bakıma ve yardıma muhtaç yaşlılara bakım hizmeti verilirken diğer taraftan sosyal güvencesi olamayan, kirada oturan, ekonomik yoksulluk içerisinde yer alan 18-50 yaş arası, vakfa yardım başvurusunda bulunmuş bayanlara da istihdam sağlandığını anlatan Gümüşçüoğlu, “Bu amaçla İlçemizde 6 tane ihtiyaç sahibi kadın evde yaşlı ve hasta bakımı elemanı olarak projede 12 ay süreyle çalışmaya başlamıştır. Proje; Uğurludağ Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından yürütülmektedir. Birinci grup olarak 6 kişi başlamış olup, ikinci grup olarak 6 bayan ise 2015 yılı Mart ayında göreve başlayacaktır. Bu proje kapsamında çocukları tarafından bakılmayan yaşlılar da olmuş, böylelikle bu projeyle toplumda bir farkındalık oluşturularak yaşlılarımıza sahip olma duygusunu pekiştirme amacına ulaşılmak hedeflenmiştir”

Proje bir berber ve bir tane sağlık personelinin de görev yaptığını dile getiren Gümüşçüoğlu, “Berber yaşlıların traşlarını yaparken, sağlık memuru ise tansiyon ve şekerlerini ölçmektedir. Kurban Bayramının yaklaşması nedeniyle ilçede proje kapsamında olmayan yaşlılar da projeye dahil edilerek evlerinde genel bayram hazırlığı ve temizliği yaptırılıyor” dedi.

Uğurludağ Kaymakamlığı tarafından evde bakım hizmeti verilen Mustafa Sarı adlı yaşlı, projeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, proje süresinin bir yıl yerine daha da fazla uzatılmasını istedi. Sarı, projenin hayata geçirilmesinde katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Proje kapsamında istihdam edilen Mine Bici adlı kadın ise, maddi durumlarının iyi olmadığını ifade ederek, proje sayesinde işe kavuştuğunu ve aile bütçesine katkıda bulunduğunu kaydetti.





İHA

Son Güncelleme: 01.10.2014 17:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.