Ulaşımı istişare ettiler

Çorum Belediyesi tarafından 'Bahçelievler Mahallesi Toplu Taşıma Değerlendirme Toplantısı' düzenlendi.

15 Temmuz 2015 Çarşamba 18:12
Ulaşımı istişare ettiler

Çorum Belediyesi tarafından 'Bahçelievler Mahallesi Toplu Taşıma Değerlendirme Toplantısı' düzenlendi.

Bahçelievler Kadın Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Bahçelievler Mahallesi Muhtarı Hasan Kızıltepe,  Türk-İsveç Yerel Yönetimler Ortaklığı Programı (TUSELOG) Koordinatörü Oya Otman, Yerel Katılımcılık Uzmanı Sezin Üskent, Türkiye Belediyeler Birliği Dış İlişkiler Müdürü Gülfem Kıraç Keleş, Ulaşım Hizmetleri Müdürü Personeli Ömer Maz, Çorum Ulaş AŞ Özel Halk Otobüsleri Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Hakkı Melendiz ve mahalle sakinleri katıldı.

Toplantının açış konuşmalarını TUSELOG Yerel Katılımcılık Uzmanı Sezin Üskent ve Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan yaptı.

TUSELOG Yerel Katılımcılık Uzmanı Sezin Üskent  konuşmasında, ''Türkiye'de belediyelerin vatandaşlarla birlikte hizmetlerin planlanması alanında bir proje hazırladık. Çorum Belediyesi dahil Türkiye'deki 6 belediyede kentlerin ve vatandaşların hangi konuda neye ihtiyaçlarını dikkate alarak her şehirde ayrı bir konu seçtik. Belediyelerimiz bu hizmetlerini vatandaşla birlikte planlama konusunda bir ön çalışma başlattı. Çorum Belediyesi vatandaşlardan gelen talepleri değerlendirerek toplu ulaşım konusunda bir çalışma yapmayı tercih etti'' dedi.

Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan ise, ''Bugün ortak akılı harekete geçirmek anlamında bir başlangıç yapıyoruz. Ulaşım şehirlerin en önemli sorunlarından bir tanesi. Belediye yönetimi olarak bu başlığa çok fazla önem veriyoruz. Bu anlamda Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğümüzü kurduk. Daha önce çok komik görüntüleri olan derme, barakalarda olan taksi duraklarını örnek bir çalışmayla tamamen yeniledik ve taksici esnafına bir kuruş para ödettirmedik. Taksicilik mesleğine itibar kazandırdık, bu da ulaşımın bir parçası. Mahallemiz içerisinde toplu ulaşımla ilgili zaman zaman talepler geliyor. Bu talepler zaman zaman internet yoluyla, bir şekilde gelip halkla ilişkiler birimimize  dilekçe bırakıyorlar. Toplu ulaşımla ilgili talepler oluyor, bir şekilde cevap veriyoruz. Bizlerle böyle bir ortamı paylaştığınız için sizlere teşekkür ediyorum. Burada sağlayacağımız verim, alacağımız sonuçlar bundan sonraki yapacağımız çalışmalar için de ışık tutacak.'' diye konuştu.

Toplantının sonunda söz alan vatandaşlar da toplu taşıma konusundaki dilek ve temennilerini dile getirdiler.




Son Güncelleme: 15.07.2015 18:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Orta direk vatandaş 2015-07-16 01:50:14

toplu taşıma araçları ana caddede trafiği sıkıştırıyor.büyük otobüslerin yerine küçükleri alınmalı ve araçlarda kalkış saatleri kalkmalı ( özellikle buhara, mimar sinan hatları) devamlı ring halinde olmalı.buralar en yoğun hatlar.vatandaşı düşünüyorsanız bu öneriyi acilen devreye sokmalısınız.....