Ülke kalkınmasında engelli emeği

Türkiye Beyaz Ay Derneği Karadeniz Bölge Toplantısı Çorum’da yapıldı.

14 Mart 2015 Cumartesi 23:46
 Ülke kalkınmasında engelli emeği


Türkiye Beyaz Ay Derneği Karadeniz Bölge Toplantısı Çorum’da yapıldı. 

Çorum Belediyesi Engelli Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıya Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı ve eski AK Parti milletvekili Lokman Ayva, İl Gençlik ve Spor Müdürü Haşim Eğer, İl Milli Eğitim Müdürü Seyit Ali Büyük, Sivas, Tokat, Amasya ve Düzce Beyaz Ay Derneği yetkilileri ve davetliler katıldı.

Türkiye Beyaz Ay Derneği Genel Başkanı ve eski AK Parti milletvekili Lokman Ayva, Türkiye’nin engellilerini sokağa çıkardığını belirterek, engellilerin artık üretimin bir parçası olacağını, kalkınmada engelli vatandaşların da alın terinin bulunacağını söyledi.

İnsanın bulunduğu ortamın gerekliliklerini yapamıyorsa o ortamın engellisi olduğunu dile getiren Ayva, bir insanın lisanını bilmediği ülkenin sağırı, dilsizi olduğunu belirtti.

Engelliliğin 19. yüzyılda sorun olmaya başladığını dile getiren Ayva, “Sanayileşme başladı.İnsanlar modenirtenin etkisiyle kendilerini akıllı olduğunu varsayarak dünyayı yeniden düzenlemeye kalktılar. Onu da mahvettiler. Sanayi kurdular. Engeliler gidip gelemedi. Fakirleştiler. Fakirleşince devlet bakması gerekti. Devlete yük olmaya başladı. Çorum’da insani bir şehir kurulma; insanı bir hizmet anlayışı, insanı merkeze alan hizmet anlayışı başlamış Bize bu imrenmeyi yaşatan herkese teşekkür ederiz. Türkiye engellilerini sokağa çıkardı. Çorum en güzel örneklerinden birisi. Artık üretimin parçası haline gelecek. Ülkenin kalkınmasında engellilerinde alın teri olacak.Bu noktada hükümete kariyer planlamasında bir çalışma sunduk. Ağır engelliler biraz gündem dışındalar. Onlar ve engelli kadınlarla özel bir çalışma başlatılmasını önerdik.Cumhurbaşkanlığımızla birlikte engeliler sporunu engelsizlerle yapacak. Türkiye hepimizin Türkiye’si olacak.Acılarımızda nasıl ortaksak mutlulukları da birlikte paylaşacağız” diye konuştu.

Belediye Başkanı Turhan Candan, Çorum Belediyesi’nin engelli dostu bir belediye olduğunu belirterek, her çalışmada engellilere öncelik tanıdıklarını ifade etti..

Engellilerin yaşantılarını kolaylaştıracak çalışmalar yapmaya devam edeceklerini ifade eden Candan,”Engelliler için daha yapmaya çalışacağımız projelerimiz var. Bu çalışmalarda duraklama asla söz konusu olmayacaktır. Engellileri hayata katmayı ve onların yaşamlarını kolaylaştırmak için pozitif ayrımcılık yaparak projelerimizi hayata geçirmeyi hedefliyoruz” dedi.

Çorum’u engelli vatandaşlar açısından daha rahat yaşanabilir bir şehir haline getirdiklerini belirten Candan, bundan sonrada kent konseyi, Çorum Valiliği ve tüm birimlerle bu çalışmaları yapmaya devam edeceklerinin altını çizdi.





İHA

Son Güncelleme: 15.03.2015 00:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.