Ulu Camii’de buluştular

Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şubesi Üniversite Komisyonu Camiler ve Din görevlileri Haftası kapsamında ‘Haydi Gençler Camide Buluşuyoruz’ sloganıyla bir program düzenledi.

05 Ekim 2013 Cumartesi 13:45
 Ulu Camii’de buluştular


Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şubesi Üniversite Komisyonu Camiler ve Din görevlileri Haftası kapsamında ‘Haydi Gençler Camide Buluşuyoruz’ sloganıyla bir program düzenledi.

Komisyon üyeleri 1-7 Ekim Camiler ve Din Görevlileri haftası olması nedeniyle camilerin önemine dikkat çekmek amacıyla cuma günü sabah namazında Ulu Camii’de buluştu. Namaz sonrasında cami cemaatine simit-çay ikramında bulunuldu.

Anadolu Gençlik Derneği Çorum Şubesi Üniversite Komisyonu Başkanı Şemseddin Yer, yaptığı açıklamada şöyle dedi; “Toplayan, bir araya getiren anlamlarını taşıyan camilerimiz; birliğin, beraberliğin, eşitliğin sembolleşen mekanlarından Ehl-i İslam’a mahsus ibadethane-i umumi, yani Müslümanların topluca ibadet ettikleri yerler olmakla isimlendirilen, Cin Suresi 18. ayette buyrulduğu gibi, birlikte yalnız Allah'a ibadet ve dua ettiğimiz kutsal mekanlarımızdır. Sosyal hayatımızın bir parçası, irşat ve irfan yuvalarıdır. Birlikte huzur ve mutluluğa eriştiğimiz manevi sığınağımızdır.Bu itibarla dinimiz; camilere büyük önem vermiştir Yüce Rabbimiz, Kur'an’ı Kerim'de şöyle buyurmaktadır: ‘Şüphesiz mescitler, Allah'ındır O halde, Allah ile birlikte hiç kimseye kulluk etmeyin" "Ey Ademoğulları! Her mescide gittiğinizde güzel elbiselerinizi giyinin’

Yine Cenab-ı Hak Tevbe Suresi 17. ayetinde ‘Allah'ın mescitlerini/camilerini ancak Allah'a ve Ahiret Gününe iman edenler imar eder’ buyurur. Bu ayetle camii yapmanın önemi belirtilirken, camiye devam etmenin önemi de ifade edilmiştir. Cenab-ı Hak bir Hadis-i Kudside ‘Ben yeryüzü halkına azap etmeyi murat ettiğimde, mescitleri / camileri inşa, tamir ve tenvir edenleri, Benim rızam için birbirini sevenleri ve seher vakitlerinde istiğfar edenleri görünce azap etmekten vazgeçerim.’ demek suretiyle cami yapmanın ve onun hizmetinde bulunmanın, camide cemaat olmanın önemini ifade buyurmuştur.”





Son Güncelleme: 05.10.2013 13:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.