Ulu Camii’de manevi ziyafet

Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken...

15 Temmuz 2015 Çarşamba 11:59
 Ulu Camii’de manevi ziyafet


Rahmet, mağfiret ve arınma iklimi Ramazan ayının son günlerine yaklaşırken Kadir Gecesi'ni idrak etmek isteyen vatandaşlar camilere akın etti. Camiler bu mübarek gecede dolup taştı.


Kadir Gecesi dolayısıyla şehir merkezi ve köy camilerinde program düzenlendi. Çorum İl Müftülüğü tarafından Ulucamii’de hazırlanan program da manevi ziyafete dönüştü.


İl Müftülüğü’nden yapılan açıklamaya göre, vatandaşların büyük ilgi gösterdiği program akşam namazının ardından başladı. Ulucamii Baş İmam-Hatibi Mustafa Gökmen, İmam-Hatip Mustafa Bozduman, Ulucamii Müezzin-Kayyımı Duran Yalçın ve Abdibey Camii Müezzin-Kayyımı Fatih Meşe tarafından aşr-ı şerifler ve mevlid-i şerif okundu.


Çorum İl Müftüsü Dr. Ahmet Akın, Kadir Gecesi’ni konu alan bir vaaz yaptı. Kadir Gecesi dolayısıyla okunan hatm-i şeriflerin ardından duası yapılarak Türkiye ve dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlar için yapılan dualara, vatandaşlar 'âmin' diyerek eşlik ettiler. Kılınan teravih namazının ardından tesbih namazı da kılındı.


Ulucamii'de kılınan namazların ardından Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Cami içinde sıraya giren cemaat, görevlilerin nezaretinde Sakal-ı Şerif'i görme fırsatı buldu.




Son Güncelleme: 15.07.2015 12:02
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.