Uluslararası hakemli dergi çıktı

Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin uluslararası hakemli Hünkâr...

24 Ekim 2014 Cuma 15:25
 Uluslararası hakemli dergi çıktı


Hitit Üniversitesi Hacı Bektaş Veli Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin uluslararası hakemli Hünkâr Alevilik Bektaşilik Akademik Araştırmalar Dergisi’nin ilk sayısı yayımlandı.


Hünkâr Alevilik Bektaşilik Akademik Araştırmalar Dergisinin 1. sayısının içeriği ise şöyle; 1. Prof. Dr. Osman Eğri (Hitit Üniversitesi Öğretim Üyesi), “Alevi Bektaşi Geleneğinde Hakk’ın Bir’liğinden Halkın Dirliğine”. 2. Hüseyin Dedekargınoğlu (Dede Garkın Ocağı Dedesi, Ankara), “Muharrem ve Aşure”. 3. Prof. Dr. Hüsniye Canbay Tatar (İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi) – Doç. Dr. Taner Tatar (İnönü Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyesi), “Aşka Semah Dönmek”. 4. Yrd. Doç. Dr. İbrahim Gül (Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi), “Bir Sosyal Sistem Olarak Alevilik”. 5. Hasan Çelik (Hitit Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Felsefe ve Din Bilimleri Anabilim Dalı Tezli Yüksek Lisans Öğrencisi), “Alevilik ve Bektaşilik’te Gönül Eğitimi”.


Alevilik ve Bektaşilik üzerine akademik araştırmaları olan kıymetli bilim insanları ve yazarların makalelerini içerisinde barındıran ve Haziran 2014’te ilk sayısı çıkan “HÜNKÂR Alevilik Bektaşilik Akademik Araştırmalar Dergisi”, altı ayda bir yayımlanacak.


HÜNKÂR Alevilik Bektaşilik Akademik Araştırmalar Dergisinde yayınlanan makaleleri takip edebilmek ve makale gönderebilmek için http://www.hunkardergisi.hitit.edu.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.




Son Güncelleme: 24.10.2014 15:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.