UMKE’den gerçeği aratmayan tatbikat

Çorum'un Osmancık ilçesinde gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı yapıldı.

20 Eylül 2013 Cuma 17:33
 UMKE’den gerçeği aratmayan tatbikat

Çorum'un Osmancık ilçesinde gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı yapıldı.

Çorum'un Osmancık ilçesinde gerçeğini aratmayan deprem tatbikatı yapıldı. Her yıl seçilen bir ilde kamp yapıp tatbikat yapan Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) bu yıl kamplarını 18-20 Ağustos tarihleri arasında Osmancık'a bağlı Başpınar yaylasında yaptı.

7 ilin katılımıyla gerçekleşen UMKE kampının ardından Osmancık ilçe merkezinde Yenimahalle Atatürk Caddesi'nde bulunan metruk bir binada tatbikat yapıldı. Tatbikata Çorum, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Kastamonu ve Yozgat illerinden toplam 153 UMKE personeli katıldı. UMKE personelleri dışında Osmancık 112 istasyonu Çorum il AFAD ekipleri de görev aldı.

Derinliği 3.3 km ve 6.1 şiddetindeki bir deprem sonrası yaşananları içeren tatbikat, gerçeğini aratmadı. Yapılan tatbikat sonrasında enkazdan 6'sı ölü, 11'i yaralı olmak üzere toplam 20 afetzede çıkarıldı.

İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yücel, tatbikat sonrası yaptığı açıklamada, UMKE'nin kuruluş amacını ve faaliyetlerini anlattıktan sonra şunları söyledi: "Personel eğitimlerinde cpr, crush sendromu olay yeri yönetimi afet psikolojisi, 
haberleşme teknikleri, kampçılık, doğada yaşam gibi konularda eğitimler verilmektedir. Çorum UMKE ekibi gönüllü personel sayımız son katılımlarla birlikte 52'ye ulaşmıştır. Hedefimiz her geçen gün eğitimli personel sayımızı artırmaktır." dedi.

Tatbikata Çorum Vali Yardımcısı Zülkarnin Öztürk, Osmacık İlçe KaymakamıSezgin Üçüncü, Belediye Başkanı Bekir Yazıcı, İl Sağlık Müdürü Dr. İsmail Yüce, İl Afet ve Acil Durum Müdürü Elvan Kaya ile çok sayıda davetli ve vatandaş vardı.

(Cihan)






Son Güncelleme: 20.09.2013 17:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.