Umuma açık tuvaletler bakıma alındı

Temizlikte bir marka olan Çorum Belediyesi, şehrin dört bir yanındaki umuma açık...

22 Ağustos 2014 Cuma 16:41
 Umuma açık tuvaletler bakıma alındı


Temizlikte bir marka olan Çorum Belediyesi, şehrin dört bir yanındaki umuma açık tuvaletleri bakım ve onarıma aldı. Tuvaletlerin standartlarını yükseltmeyi planlayan belediye,  vatandaşların daha temiz ve sağlıklı tuvaletlere kavuşması için harekete geçti.


Altınevler Camii tuvaletleri yenileniyor


Bahçelievler Mahallesi Altınevler Camii'nin tuvaletleri bakım ve onarıma alınan yerlerden biri. Cumartesi Pazarının hemen yanı başındaki tuvaletler özellikle cumartesi günleri yoğun olarak kullanılıyor. Aynı zamanda Altınevler Camisi’nin de tuvaleti olarak kullanılan mekân bir hayli yıpranmış durumda. Bu durumdan hem vatandaşlar hem de cami cemaati şikayetçi. Onların bu şikâyetine kulak veren belediye, çalışmalarına başladı. Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan bakım ve onarıma alınan tuvaletlerde incelemelerde bulundu. Altınevler Camii imamı Mustafa Kuzyaka'dan da bilgi alan Candan neler yapılması gerektiği konusunda personeline talimat verdi. Baştan aşağı yenilecek olan tuvaletlerin dış görünümü de belediyenin belirlemiş olduğu standartlara getirilecek.


Salı Pazarının tuvaletleri incelendi


Kale Mahallesi, Salı Pazarı'nın bulunduğu alandaki tuvaletin bakım ve onarımına ise daha önce başlanmıştı. Yenilenen lavaboları, fayansları ile dikkat çeken tuvaletler, dış boyası ile de belediyenin belirlemiş olduğu standartlara sahip. Burada da incelemelerde bulunan Belediye Başkan Yardımcısı Candan, eksikleri tespit etti. "Bu tuvalet Çorum Belediyesi tarafından her gün temizlenmektedir" yazılı tabela yaptırılması talimatı veren Candan tuvaletlerin her gün temizlenmesini, yetkililerden de yapılan temizliğin kontrol edilmesini istedi.  


Candan: Otel konforuna yükselteceğiz


Cengiz Topel Caddesi üzerinde Bakırcılar Çarşısı esnafının da bulunduğu alandaki iki tuvalet de bakım ve onarıma alınmıştı. Her iki tuvalette de incelemelerde bulunan Candan, gördüğü eksiklerin giderilmesi talimatını verdi. Burada bir açıklama da yapan Başkan Yardımcısı Turhan Candan, sadece merkezdeki değil tüm şehirde yer alan tuvaletlerin yenileneceği söyledi. Standartları yükselterek otel konforuna getirmeyi hedeflediklerini anlatan Candan, Çorum'da tek tip tuvalet uygulamasına geçtiklerini söyledi. Bakımı yapılan tuvaletlerin dış boyasının aynı olacağına dikkat çeken Candan, "Tüm tuvaletlere tabela asılacak, temizliği her gün yapılacak ve kontrol edilecek." dedi. Candan, vatandaşların daha sağlıklı ortamlara kavuşması için çalıştıklarını, vatandaşların da temizlik konusunda duyarlı olmalarını istedi.



Son Güncelleme: 22.08.2014 16:47
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165