‘Un sektörünün konumu iyi’

Vali Sabri Başköy faaliyetlerine Çorum’da devam eden Emiroğlu Un Gıda San. Ltd. Şti ile Ejder Un-İrmik A.Ş.'ye ziyaretlerde bulundu.

04 Ekim 2013 Cuma 00:18
 ‘Un sektörünün konumu iyi’


Vali Sabri Başköy faaliyetlerine Çorum’da devam eden Emiroğlu Un Gıda San. Ltd. Şti ile Ejder Un-İrmik A.Ş.'ye ziyaretlerde bulundu.

İlk olarak Emiroğlu Un Gıda Sanayi Limited Şirketi'ni ziyaret eden Vali Başköy, fabrika sahipleri Üzeyir ve Salim Emir'den un üretimi hakkında bilgi aldı.

Un ve unun yan ürünlerini ürettiklerini belirten fabrika sahibi Üzeyir Emir, yıllık 42 bin ton un, 13 bin ton kepek ve 10 bin ton irmik ürettiklerini belirterek, yıl sonuna kadar 5 bin ton un ihraç etmeyi hedeflediklerini vurguladı.

Çorum adına yapmış oldukları yatırımdan dolayı kendilerine teşekkür eden Vali Başköy, fabrikanın un ve un ürünleri konusunda önemli bir kapasiteye sahip olduğunu belirterek, başarılı çalışmalarının devamını diledi.

Vali Başköy, Ejder Un-İrmik A.Ş.'ye de ziyarette bulundu. Ziyarette fabrika sahibi Atilla Özejder ile Ali Özejder ve Gülşah Özcan da hazır bulundu.

Yıllık 65 bin ton buğdayı işlediklerini belirten fabrika sahibi Atilla Özejder, işledikleri buğdaydan 47 bin ton un ve 13 bin ton kepek elde ettiklerini belirterek, yıl sonu itibarı ile ürettikleri unun üçte biri olan 15 bin unu ihraç etmiş olacaklarını söyledi.

Çorum’un un ürünleri konusunda öncü illerden biri olduğuna dikkat çeken Vali Başköy; "İhracat rakamları ilimizde gıda sektörünün geliştiğini gösteriyor. Bu açıdan bakacak olursak Çorum gıda (un, kepek, irmik, makarna) sektöründe yerini her geçen gün sağlamlaştırıyor." dedi ve Atilla Özjer'e başarılı çalışmalarının devamını diledi.




Son Güncelleme: 04.10.2013 10:26
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.