'Üniversite-sanayi iş birliği önemli'

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ÇTSO) Çetin Başaranhıncal ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ziyaretinde bulundu.

06 Aralık 2016 Salı 17:54
'Üniversite-sanayi iş birliği önemli'

Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Çorum Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ÇTSO) Çetin Başaranhıncal ve Yönetim Kurulu Üyelerine teşekkür ziyaretinde bulundu.


Maddi ve manevi anlamda desteklerini esirgemeyen, hiçbir zaman Üniversiteyi yalnız bırakmayan ÇTSO’nun Üniversitede düzenlenen tüm etkinliklere vermiş olduğu desteklerden ötürü Çorum Ticaret ve Sanayi Odasına teşekkür ederek üniversite-sanayi iş birliğiyle birçok proje ve çalışmanın hayata geçirilmesinde ÇTSO’nun büyük rol oynadığını ifade eden Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  Üniversitelerin içinde yer aldığı toplumlarla yakın ilişkiler kurarak sinerji oluşturmaları ve böylece her anlamda değişim ve dönüşümün öncüsü kurumlar olmaları anlayışının hâkim olduğu günümüz dünyasında, üniversite-sanayi iş birliğinin oluşturulmasının zor bir süreç olduğunu dile getirdi. 


Görevde bulunduğu sürece üniversite-sanayi iş birliği anlamında birçok çalışma ve projeyi birlikte yürüttüklerini, yapılan her çalışmada son derece başarılı ve verimli geri dönüşlere şahit olduklarını ifade eden Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  yapılan her çalışmanın şehre, millete ve devlete yönelik yatırım olarak düşünülerek planlandığını ifade ederek  “Yerlilik ve milliliği çalışmalarımızda odak noktası alarak kalkınmaya ve büyümeye bir nebze de olsa katkı sağlamak amacındayız. Bu düşünceler, bizim misyon ve vizyonumuzu oluşturuyor.” diye konuştu.


Aynı zamanda Prof. Dr. Reha Metin Alkan,  Üniversitede ihtiyaç sahibi olan başarılı öğrencilere Çorum Hitit Vakfı  (ÇHV) çatısı altında burs desteğinde de bulunarak eğitime destek veren ÇTSO gibi vakfın tüm paydaşlarından aldığı destekle sosyal, kültürel ve diğer pek çok alanda faaliyetlerini sürdürerek çok daha güzel noktalara geleceğini belirtti.

Öte yandan, Üniversite ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası (ÇTSO) tarafından Mesleki Yeterlilik Belgesi Ön Sözleşmesi imzalanarak TSO iş birliğiyle bu belgenin Çorum’da verebilecek akredite kuruluş olarak Üniversite bünyesinde verilmesine karar verildiğini belirten Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan, bu projenin tamamlanmasıyla Çorum’un ve bölgenin önemli bir eksikliğinin giderilmesinin yanı sıra eğitimin dışında Üniversitenin Çorum’a katkı sağladığının altını çizerek, Üniversiteye her zaman destek veren ve bu süreçte de büyük desteğini gördükleri ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal ve yönetim kurulu üyelerine ayrıca teşekkür etti. Prof. Dr. Reha Metin Alkan şu açıklamalarda bulundu:

“Ortak iş birlikleri neticesinde Çorum’a ve Üniversitemize yapılan birçok hizmet ve çalışmanın semeresinin alınmasına vesile olan en önemli  paydaşlarımızdan biri olan Çorum Ticaret ve Sanayi Odasının birçok etkinliğimize verdiği katkı ve sağladığı destek yadsınamayacak derecede büyüktür. Dolayısıyla Türkiye’de üniversite- sektörel iş birliğine en güzel örnek teşkil etmesi bakımından ve birçok başarılı çalışmaya imza atmamızda yanımızda bulunmasından ötürü ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a ve Yönetim Kuruluna teşekkürü borç bilirim. Hitit Üniversitesi olarak her zaman olduğu gibi bundan sonrasında da ortak iş birliklerinin devam edeceğimiz belirtir, birlikte çalışmak isteyen herkese kapılarımızın açık olduğunu bildirmek isterim. Bizler Hitit Üniversitesi olarak buradayız, yanımızda bulunmak isteyen STK’lara, sanayicilere, iş adamlarımıza, her tür kurum ve kuruluşun temsilcileriyle çalışmaktan onur ve mutluluk duyarız.” 

Son olarak Prof. Dr. Alkan, Çorum’da üniversite-sanayi iş birliği konusunda ÇTSO’nun vermiş olduğu değerli katkılarla bir köprü vazifesi gördüğünü ve bu zorlu süreçte ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a Üniversiteye hemen her konuda olduğu gibi birçok çalışmanın gerçekleştirilmesindeki önemli katkılarından ötürü ÇTSO Başkanı Çetin Başaranhıncal’a ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür etti.


TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal ise nazik ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, göreve geldiği günden bugüne Hitit Üniversitesini Türkiye genelinde iyi bir noktaya getirmek için çalışmalarına aralıksız devam eden Rektör Prof. Dr. Alkan’ı özverili ve nitelikli çalışmalarından dolayı kutladı.

İş dünyası olarak, Üniversite ve Rektör Prof. Dr. Alkan ile yakinen çalışmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Başaranhıncal, üniversite ile birlikte hayata geçirdikleri projelerle iş dünyası ve üniversite arasında bir sinerji oluşturduklarını,  bundan sonrada birçok çalışmaya imza atmaya devam edeceklerini üniversite-sanayi iş birliğinin Çorum için büyük bir gelişim ve dönüşüm fırsatı olduğunun altını çizdi.

Üniversite-sanayi iş birliğiyle, Çorum’un mevcut sanayisi ve ekonomisinin bulunduğu noktadan çok daha ileri noktalara taşımanın mümkün olduğunu dile getiren Başaranhıncal, “Bu hedef doğrultusunda, en yakın paydaşımız olan Üniversitemizle birlikte yaptığımız çalışma ve projelerle edineceğimiz fikirler, hem iki kurumun birlikte çalışma kültürünü geliştirecek, hem de ilimiz ekonomik hayatında sanayisini kuvvetlendirecektir. En önemlisi ise ilimiz için daha fazla katma değer üretmeye zemin hazırlayacaktır” dedi. 

Son olarak Başaranhıncal, Çorum ve iş dünyasına sağladığı sonsuz katkılardan dolayı Rektör Prof. Dr. Reha Metin Alkan’a teşekkür etti.

 

Son Güncelleme: 06.12.2016 17:59
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner165