Üniversiteden bir dizi ziyaret

Hitit Üniversitesi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), AK Parti Kütüphanesi ve Çorum Milletvekillerini ziyaret etmek amacıyla bir gezi programı düzenlendi.

24 Kasım 2016 Perşembe 13:57
Üniversiteden bir dizi ziyaret

Hitit Üniversitesi tarafından Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM),  AK Parti Kütüphanesi ve Çorum Milletvekillerini ziyaret etmek amacıyla bir gezi programı düzenlendi. 
Bir grup öğrenci bulunduğu gezi programında ilk olarak, AK Parti Kütüphanesi ziyaret edilerek Kütüphane içerisinde sergi alanı oluşturulan "15 Temmuz Şehitleri Anısı” bölümü gezildi.

Bu anlamlı gezinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisinde yine darbe girişimi sırasında bombalanan bölümler, Çorum Milletvekilleri Lütfiye İlksen Ceritoğlu ve Ahmet Sami Ceylan tarafından gezdirilerek ülkenin atlatmış olduğu sıkıntıların büyüklüğü yerinde gözlemlenmiş oldu. Aynı zamanda Çorum Milletvekili Salim Uslu'nun danışmanlarınca Üniversite temsilcilerine TBMM ile ilgili bilgiler aktardı. TBMM ile ilgili aktarılan bilgi şöyle:

“15 Temmuz Şehitleri Anısı” bölümü, Fetullahçı Terör Örgütünün  (FETÖ) milli iradeye karşı gelerek 15 Temmuz günü kalkıştığı, ülke tarihinin en acımasız darbe girişimini ve bu darbe girişiminde halkın milli iradeye ve demokrasiye sahip çıktığını belgelemek amacıyla Ar-Ge Başkanlığı tarafından oluşturulmuş ve 21 Eylül 2016 tarihinde Başbakan Binali Yıldırım’ın katılımıyla şehit aileleri ve gazilerle açılışı yapılmıştır.

15 Temmuz şehitleri anısına yaptırılan “15 Temmuz Şehitleri Anısı” sergi alanı, Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşımakta olup bu kapsamda, 15 Temmuz hain darbe girişiminin genç nesillere daha iyi anlatılması amaçlanmaktadır. Bu bölümde, şehitlerimizin ailelerinden gelen özel eşyalar bulunmakta ve darbe gecesine ait videolar, fotoğraflar, şehitlerimizin hayat hikâyeleri gösterime sunulmaktadır. Bu çalışmalar, hain planın hafızalardan silinmeyeceğini ve milliliğin önemine daha çok önem vermemiz gerektiğini göstermekte olup bu hain saldırıyı ele alan gazete manşetleri, dergiler, kitaplar derlenerek sergilenmektedir.”

 

Son Güncelleme: 24.11.2016 14:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.