Üniversiteden İstiklal Marşı açıklaması

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü, Sosyal Bilimler Yüksek Okulu’nda düzenlenen bir programda İstiklal Marşı okunmadığına yönelik eleştiriler üzerine açıklama yaptı.

22 Haziran 2019 Cumartesi 22:45
Üniversiteden İstiklal Marşı açıklaması

Hitit Üniversitesi Rektörlüğü, Sosyal Bilimler Yüksek Okulu’nda düzenlenen resmi olmayan bikr programda  İstiklal Marşı okunmadığına yönelik iddia ve eleştiriler üzerine yazılı bir açıklama yaptı.

Üniversitenin resmi mezuniyet töreni dışındaki birimlerde yapılan programların herhangi bir resmi hüviyet taşımadığı belirtilen açıklamada, Hitit Üniversitesi medyada göz ardı edildiği iddia edilen milli ve manevi değerlere gereken özeni ve ilgiyi her zaman göstermiştir ve gösterecektir. Bu tip gerçeği yansıtmayan iddiaların Çorum ilimiz için değeri çok büyük olan üniversitemizi yıpratmasına asla müsaade edilmeyecektir.” Denildi.

İşte o açıklama:

“Hitit Üniversitesi Rektörlüğü,22 Haziran 2019 Cumartesi günü yazılı, görsel ve sosyal medyada Meslek Yüksekokulları Kampüsümüzde düzenlenen mezuniyet etkinliğinde İstiklal Marşımızın okutulmadığına ve saygı duruşunda bulunulmadığına ilişkin haberler yer almaktadır.

Üniversitemizin 2018-2019 Eğitim-Öğretim Yılı Resmi Mezuniyet Töreninin yaklaşık 3 ay öncesinden 21 Haziran 2019 Cuma günü saat 16.00’da Dr. Turhan Kılıçcıoğlu Stadı’nda (Yaklaşık 10.000 kişilik) gerçekleştirilmesi planlanmış ve ihale süreçleri başta olmak üzere bütün hazırlıklarımız tamamlanmıştır.

Ancak ilimizde son 1 ayda aşırı yağış, sel felaketi ve yıldırım düşmeleri gibi doğa olaylarının yaşandığı da bilinmektedir. Söz konusu süreç zarfında Üniversitemiz ile Çorum Meteoroloji Müdürlüğü arasında sürekli bilgi alışverişi gerçekleştirilmiş olup en son 20 Haziran 2019 Perşembe günü saat 11.00’da tören günümüz için hava tahminleri alınmış ve buna göre etkili sağanak yağış beklentisinin olduğu belirtilmiştir. Alınan bilgiler doğrultusunda da aynı gün saat 12.00’da Rektörümüz Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün Başkanlığında Senato Üyelerimizin katılımıyla toplantı yapılmış; mezuniyet törenimizin gerçekleştirilebilmesi için tören yeri olarak mezun olan tüm öğrencilerimiz yerine sadece dereceye girenlerin katılabileceği bir kapasiteye sahip olan Üniversitemiz 15 Temmuz Spor Kompleksi (400 Kişilik) belirlenmiştir.
Yaşanan tüm bu olumsuzluklara rağmen resmi törene iştirak edemeyecek olan mezunlarımızın mezuniyet heyecanını yaşayabilmeleri adına elimizdeki imkânlar ölçüsünde eğitim birimlerince de öğrenci, aile ve öğretim elemanı buluşmasına imkân tanıyan etkinlikler yapılması kararlaştırılmıştır. Söz konusu ek programların hiç biri resmi bir tören niteliği taşımamakla birlikte, etkinliklerin içeriği birimlerin fiziki imkânlarına bağlı olarak birim yöneticilerine bırakılmıştır.

Medyada kurumumuza sorulmadığı için bu programlardan birinde resmi tören kurallarının ihlal edilmiş olduğuna dair gerçeği yansıtmayan haberler yer almıştır. Çıkan haberlerle ilgili olarak ilgili Meslek Yüksekokulu Müdürlerimizin bilgisine başvurulmuştur. Alınan bilgiler doğrultusunda diğer eğitim birimlerimiz kapalı mekanlarda etkinlik yapma imkanı bulurken, Meslek Yüksekokullarımızın etkinliklerini düzenlediği Ethem Erkoç Konferans Salonunda aynı tarihte 7. Uluslararası Katılımlı Ulusal Anorganik Kimya Kongresi yapılmakta olduğundan Sosyal Bilimler ve Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu mezuniyet etkinlikleri açık alanda spontane ve sivil bir ortamda gerçekleştiği anlaşılmıştır.

Konu hakkında diğer birimlerimizle yapılan görüşmeler neticesinde kapalı mekanlarda yapılan etkinliklerin belirli bir format çerçevesinde yapıldığı ancak Meslek Yüksekokulları Kampüsündeki etkinliğin açık alanda, beklenen hava muhalefeti dolayısıyla oldukça kısa bir sürede tamamlandığı görülmüştür. Etkinlikte ailelerimize hoş geldiniz niteliğinde bir konuşma ve hemen ardından bir kep atma etkinliği yapılmıştır. Akabinde kampüs alanında dağınık bir şekilde oturan aileler ile öğrencilerin birlikte zaman geçirmeleri için serbest programa geçilmiştir.

Hitit Üniversitesi medyada göz ardı edildiği iddia edilen milli ve manevi değerlere gereken özeni ve ilgiyi her zaman göstermiştir ve gösterecektir. Bu tip gerçeği yansıtmayan iddiaların Çorum ilimiz için değeri çok büyük olan üniversitemizi yıpratmasına asla müsaade edilmeyecektir.”

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
A 2019-06-22 23:26:38

Sendikacılığı milli değerlerimize alet etmeyin çok yazık

Avatar
Ramazan Kurban 2019-06-22 23:16:21

Yerinde bir açıklama olmuş. Birileri birşeyi bilip bilmeden haber yapmamalı ve sormalı önce doğru mu değil mi diye? Zekeriya Hocayı herkes tanır bilir her iki kelimesinden biri değerler eğitimi olan biridir. Milli bilinci öğrencilere aşılamak için her yıl Çanakkale'ye Bursa'ya geziler düzenler. 15 temmuz hain darbe girişimine karşı dik duruşu ile bilinen birisidir. Gereksiz basın açıklamalarına kulak asmamak gerekir.

Avatar
Orhan Haznedar 2019-06-23 01:07:32

Milli ve manevi değerlerin korunmasında, gelecek nesillerin sağlam yetiştirilmesinde çok emeği olan bir isim Zekeriya Işık, ülke değerlerine sahip çıkan bir çok eseri kaleme almış bir isme böyle bir ithamda bulunulması çok üzücü. Anlaşılan birilerinin işi yok çamur atacak yer arıyor. Meyve veren ağacı taşlarlar, iş yapanı sevmiyorlar nedense...

Avatar
Ah et 2019-06-22 23:11:10

Kendi açıklamanız sizi ikna ettimi? Ayıptır ne demek resmi olmayan program, bu kadar ciddiyetten uzak olmanız bile bilime bakışınızı gösteriyor

Avatar
Mustafa Özçelik 2019-06-23 01:09:18

Zekeriya hoca "istiklal marşımıza" tavır alacak "söyletmeyeceķ" tövbe, tövbe el insaf. güĺdürmeyin adamı...

Avatar
Öğrenci 2019-06-23 14:09:44

Sayın sayfa yöneticisi bu yorumumu yayınlayınız. sabah yazdım yayınlamadı. Tolga arkadaşa cevaben yazıyorum. Sungurlu MYO u örnek vermişte ya sen gel de burayı bir gör. yağmur yağacaktı yağmayacaktı telaşesinden sadece kep atılıp dağılacak olan bir programda neyin nasıl olmasını bekleyebilirsiniz? Öğrenciyi düşünen yok bakıyorum da yorumlara sendika savaşı. azıcık açında bakın bir Zekeriya IŞIK kimdir diye. Zaman Ayarlı Kaos gibi baş kitapların yazarıdır. Milli manevi değerler ile ilgili en çok program yapan adamdır. 15 Temmuz şehit babası AVCU bey'i okulumuza kadar getiren birisidir. Tek tek biz öğrenciler Şehidimizin babasının elini öptük ve büyük duygu yaşadık. şimdi kalkmışsınız ortamın durumunu bilmeden neden okunmadı neden yapılmadı vs. gibi cümlelerle ortalığı karıştırmayın. haberde bağımsız yapılmamış bir kere. orada Teknik bilimlerde var ortak karar alınmış niye bu konuya değinilmiyor? acaba teknik bilimlerin hepsi türk eğitim senli sendikalı olduğu için mi???

Avatar
Mal bulmuş mağribi 2019-06-23 18:19:15

Istiklal Marşının anlamını ve ruhunu Zekeriya Işık hocanın %1 i kadar ifade edemeyecek ve topluma yansıtamayacak insanlar mal bulmuş mağribi gibi atlayıp aslında bir takım hazımsızlıkları üzerinden ayar vermeye çalışmış sanki, üniversite de gayet kibarca hadi ordan demiş..

Avatar
Öğrenci 2019-06-23 09:20:21

Ya bir öğrenci olarak ne kadar boş bir mevzu'nun büyütülmesini hayretle izliyorum. Bu açıklamaya bile gerek yok. Biz oraya sadece kep atmak için gittik ailemiz zaten sıcağın altında zor durdular yağmur öncesi hava kızmıştı epey o esnada kalkın yerinizden çulunuzun üzerinden denilse insanlarda tepki gösterirdi zaten ortama uygun değil ailelerimiz gittiler çardakların içinde de yer olmayınca çimlerin üzerine hasır serip oturduk o sırada haydi kalkın deseler yaşlı anne babalarımızın cevabı şu olurdu, ya arkadaş hepimiz Türküz elhamdülillah. Şimdi burada niye kaldırıyorsunuz derlerdi. Zaten biz bi kep atıp gidecektik. Bu sendika nedir bilmiyorum ama boş bir muhabbetle gündeme gelmeye çalıştı sanki. Olay büyütülmemeli.

banner165